2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Vadkörtefákat ültettek a Lánchíd Utcai Általános Iskola udvarán

Három vadkörtefát ültettek el a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola tanulói ma (csütörtök) reggel. Három elsős osztály fogja gondozni őket egészen ballagásig. 2019 óta minden évben ültetnek 3-3 cserjét az intézmény udvarán a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság szervezésében.

A faültetés már hagyomány a Lánchíd utcai Sport Általános Iskolában. 2019 óta minden évben 3-3 új fával gyarapodik az intézmény udvara. A Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság jóvoltából, a Széchenyiváros Hetéhez kapcsolódva ma reggel vadkörte cserjéket ültethetett el három első osztály.

Nyolcadikosok tegnap ástak ki a gödröket, ma következett az ültetés. A munka előtt Szamler László, a Széchenyivárosi Zöld és Pont Civil Társaság képviselője tartott eligazítást a gyerekeknek. A legfiatalabb kertészfiúk temették be a fának kiásott gödröket, a kislányok feladata a locsolás volt. 3-5 év múlva akár már körtét is ehetnek a fákról a tanulók. Az intézmény számára, ökoiskola lévén, fontos a fenntarthatóság, ezért nem telhet el év zöldítés nélkül. Mindemellett a faültetés egy jó platform arra, hogy az iskola dolgozói találkozzanak a szülőkkel. Mint megtudtuk, a szervezésben a Mozgó Diák Alapítvány is részt vett.

Élő adás