2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Válaszd a hazait!

„Válaszd a hazait!” elnevezéssel kampányt indított a kormány, hogy a hazai termékeket népszerűsítse. Ezzel már három helyi és magyar termékeket támogató kezdeményezés működik azért, hogy a családi, illetve kis- és középméretű vállalkozásokat erősítsék.

Újabb hazai termékeket népszerűsítő kezdeményezés indult el. Az Agrárminisztérium „Válaszd a hazait!” nevet viselő kampányának célkitűzése, hogy támogassuk a magyar családokat, hozzájáruljunk a magyar gazdaság fejlődéséhez. Az Agrárkamara tavasszal indult „Én is hazait vásárolok” és a Magyar termék védjegy Kft. „Vedd a hazait Védd a hazait!”kampánya is a hazai vállalkozásokat, termelőket és a fogyasztókat segíti.

- Fontos, hogy a vásárlóknak legyen egy iránytű a szívükben ahhoz, hogy a magyar termékeket megtalálják a boltok polcain. A legbiztosabb ebből a szempontból, ha a termelői piacon vásárolnak - hangsúlyozza Gáspár Ferenc. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke szerint a közvetlen termelő-vásárló kapcsolat a legnagyobb minőségbiztosítás. Az agrárkamara nemzeti színű szív logója és a magyar termék védjegyei is a könnyű megtalálhatóságot segítik. A megjelölt termékek és polcok biztos pontot jelenthetnek a fogyasztóknak, hiszen a kampányokban résztvevő termelőket és vállalkozásokat szigorúan ellenőrzik.

Hazai termék vásárlásakor a környezetért is teszünk, mivel így nem több ezer kilométerről ideszállított élelmiszert vásárolunk. Egyúttal támogatjuk a gazdaságot, mert hazai munkahelyek maradnak meg, családi vállalkozások maradnak életben, ami egy pandémiás helyzetben még fontosabb – tette hozzá az elnök.

 

Élő adás