2020. November 29.   Taksony

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Vállalkozó nők világnapja Kecskeméten (videóval)

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara második alkalommal szervezte meg a Vállalkozó Nők Világnapját Kecskeméten, amelyre ezúton online lehetett kapcsolódni. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a nők gazdaságban betöltött szerepére, helyi közösséget építsenek, és együtt gondolkodásukkal elősegítsék a női vállalkozások fejlődését.

A Bács-kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara második alkalommal rendezte meg a Vállalkozó Nők Világnapját, ebben az évben rendhagyó módon, online közvetítéssel. A világnap fő célja, hogy felhívja a figyelmet a nők gazdaságban betöltött szerepére, támogassa a helyi közösség építést és az együtt gondolkodással elősegítse a női vállalkozások fejlődését.

Kecskemét egyedüli vidéki helyszínként kapcsolódott idén a 3 évvel ezelőtt indult Budapesti programhoz. A rendezvényt eredetileg személyes megjelenéssel és online is követhető formában tervezték megtartani. Tehát az előadásokat és a kerekasztal beszélgetés a koronavírus-járvány nélkül is követhet ő lett volna az országban minden érdeklődő számára.

Idén egyedül a kerekasztal beszélgetést tartották meg a helyszíni résztvevőkkel, mivel így tudtak legjobban reagálni a résztvevők – mondta el Utasi Melinda szervező Család és KarrierPont projektmenedzsere.

Az online térben megtartott előadások foglalkoztak a Nők a vidékfejlesztésben, nők a gazdaságfejlesztésben című kézikönyvvel, ami a nők szerepeiről és lehetőségeiről szól a megyében, a kerekasztal beszélgetés pedig többek között arról szólt, hogyan reagáltak és hogyan tudtak alkalmazkodni a női vállalkozók a kialakult Covid-helyzetre. A rendezvényről és az idei előadások témáiról bővebb összeállítást láthatnak Kiemelő magazinunkban.

Élő adás