2020. Július 13. Hétfő  Jenő

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Visszavárják Józsi bácsit, akit új paddal leptek meg a Stádium utcán (videóval)

Sikerült meglepetést szerezni annak az idős kecskeméti tanár úrnak, aki nap mint nap szorgosan gondozza a Stádium utca 17. szám előtti kiskertet. Egy közösségi oldalon lévő bejegyzésre figyeltek fel a Városüzemeltetés Kft. munkatársai, és hamar ki is cserélték azt az elhanyagolt állapotban lévő padot, amelyen a bácsi meg szokott pihenni. Próbáltunk beszélni Józsi bácsival, betegsége miatt azonban most egy ideig nem kertészkedik.

„Egy idős, 80 éves elmúlt, tanár úr, napi szinten ápolja, gondozza, locsolja, gereblyézi a Stádium utca 17. szám előtti kis apró kertet nagy szorgossággal!!!” Ezzel kezdődik az a bejegyzés, amit egy figyelmes szomszéd osztott meg, aki minden nap látja az idős úr fáradhatatlan munkáját, és azt is, hogy amikor pár percre megpihen, egy rossz, elhanyagolt állapotban lévő padra ül le. Ezen szeretett volna változtatni, így megosztásában kérte az illetékeseket, javítsák meg a köztéri bútort. Később Szemereyné Pataki Klaudia polgármester posztolta közösségi oldalán, hogy a Városüzemeltetési Kft. munkatársai meglátták a bejegyzést, és rögtön kihelyeztek egy másik padot. A polgármester azt mondta, örül annak, hogy a ház közösségének és az idős bácsinak örömet tudtak szerezni.

- Olyan változáson ment át a város, hogy lassan észre se vesszük a hatalmas beruházásokat, amelyek felforgatják a város életét. Az csak bosszúsággal tölt el bennünket. Ezért fontos, hogy észrevegyük azokat a pici dolgokat, amelyek saját élethelyzetünkön, hangulatunkon tudnak javítani. Ennek most fontos szerepe van - nyilatkozta a Kecskeméti Televíziónak az üggyel kapcsolatban Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. - Örülök neki, hogy valóban vigyázunk magunkra, vigyázunk egymásra, ami az elmúlt két hónapban még a csapból is folyt. Most kezd visszatérni az életünk a normál körforgásba, és kezdjük látni ezeket az apró, fontos figyelmességeket, amelyek sokkal fontosabbak, mint a nagy bosszúságok .

Ellátogattunk a helyszínre, ahol próbáltuk felkeresni Józsi bácsit, de nem volt otthon. Az egyik szomszédjával tudtunk beszélni, aki elmondta, hogy József egészségi állapota most nem a legjobb. Bízunk benne, hogy minél hamarabb újra ott látjuk a kertben, látjuk pihenni a padon, ahogy gyönyörködik munkája gyümölcsében.

További részletek a Kecskeméti Televízió esti híradójában!

 

Élő adás