2022. Január 27. Csütörtök  Angelika

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Vörös kód - Közel félszázan kértek menedéket éjszakára a Matkói úti hajléktalan szállón

Tegnap (csütörtök) este közel fél száz hajléktalan kért éjszakai menedéket a Matkói úti hajléktalan szállón. Az épületben meleg ital, étel és fedél várja őket, azonban sokan még mindig az utcát választják. A hideg miatti vörös kód tegnap este lépett életbe és előreláthatólag hétfő estig fog tartani.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai a téli időszakban naponta többször mennek terepre. Az utcai ellátás során hálózsákot, életmentő-, valamint buborékfóliát és meleg italt adnak a fedélnélkülieknek. Több hajléktalan a szálló nyújtotta kényelem ellenére még mindig a szabad ég tölti az éjszakát.

-A hideg idő beálltával a kihűlés veszélye az utcán élő emberekre nagyon nagy veszélyt rejt, életveszélyes lehet. Itt a szállón meleg helyen tudnak tartózkodni, ellátásukat biztosítani tudjuk az intézményben. Felkészülten várjuk a hajléktalan embereket, és mindenkit bátorítunk arra, hogy jöjjenek be - nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Bánóczki Mónika, a Matkói úti hajléktalanszálló vezetője.

A hideg miatti vörös kód tegnap este lépett életbe, amely előreláthatólag hétfő estig fog tartani. Közel fél százan kértek csütörtökön este menedéket a szállón, ahol jelenleg 59 embert tudnak fogadni, de ha kell, akkor ezt a számot is bővíteni tudják. Tehát van férőhely még.

-Az éjjeli menedékünkön is van még férőhely, illetve rendelkezésre áll még az intézményünkben 20 fő ellátására krízis férőhely is. Itt is tudunk még ellátottakat fogadni, férfiakat és nőket egyaránt - nyilatkozta a Bánóczki Mónika. 

Aki vacogó hajléktalant lát, az hívja a diszpécserszolgálatot, a 0670/505-8080-as telefonszámon. Ekkor a krízis autószolgálat elindul, hogy segítsen a fázó embereken.

Élő adás