2020. Augusztus 6. Csütörtök  Berta

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Módosult a VTP támogatások felhasználásának határideje - Videóval

Kecskemét Önkormányzata önként vállalt feladatai között jelentős tétel a különböző civil programokhoz a támogatások biztosítása. Ezeket a rendezvényeket a Városi Támogatási Program 110 milliós költségvetéséből segítik, azonban a pandémiás helyzet miatt a közgyűlésnek módosítania kellett a kapott támogatás felhasználásának határidejét.

Kecskemét város közgyűlése a csütörtöki közgyűlésen elfogadta, hogy módosítja a Városi Támogatási Programban nyújtott támogatások felhasználási időszakát. Az eredeti határidő helyett

a felhasználási időt július 1. napjától 2020 december 31. napjáig meghosszabbították, az elszámolás végső határideje: 2021. január 15.

A határidő módosításra három alapítvány nyújtott be kérelmet, mivel összesen 7 programot nem tudtak megszervezni, ezekre együtt 780 ezer Ft támogatást kaptak. De a döntés az összes tervezett rendezvényre és projektre érvényes. A 2019. évben elnyert támogatási összegeket eredetileg 2019. július 1. és 2020. június 30. között megvalósult tevékenységekre lehetett elkölteni. A közgyűlés döntése értelmében nem kell kétségbe esni azoknak a szervezeteknek, amelyek a koronavírus-járvány és veszélyhelyzet miatt nem tudták vállalásaikat teljesíteni.

Élő adás