2020. Október 24. Szombat  Salamon

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Megjelent a Hírös Históriák legújabb száma

Megjelent a Hírös Históriák legújabb száma. A helytörténeti magazin 2020-as második, nyári-őszi kiadásának harmadik oldalán elhelyezett QR-kód segítségével már az online böngészésre is lehetőség nyílik. A megnyíló weboldalon a korábbi magazinokat is elolvashatják az érdeklődők.

Az új számban olvasható Nánási László jogász, történész, Bács-Kiskun megye volt főügyészének utolsó cikke, amely Trianon kecskeméti sajtómegjelenéseiről szól. A kiadvány kiemelkedően foglalkozik a zsinagóga 1911-es földrengés miatti megrongálódásával, a kupola megdőlésével és a helyreállítással. A fotókkal gazdagon illusztrált cikket ifj. Gyergyádesz László írta.

Emellett olvashatnak a kecskeméti pihenőparkok megnyitásáról, a város múltjának feltárójáról, vagyis Hornyik Jánosról, illetve a „kecskeméti Don-kanyar”-nak nevezett terület eltűnéséről is. Az új lapban továbbá egy érdekes történetet is találhatnak, amely egy jakabszállási lányról szól, aki magán hordozta Krisztus szenvedéseit. Most sem maradt ki a jeles évfordulókat összefoglaló krónika és portré rovat sem.

A friss magazin és a korábbi lapszámok korlátozott darabszámban megvásárolhatók hétköznaponként 11 és 13 óra között a Kecskeméti Médiacentrum szerkesztőségében. Illetve beszerezhetik a Líra és a Kóborló Könyvesboltokban, valamint a Piaccsarnokban a könyvárusnál és az újságárusnál. A magazin pdf formátumban ITT is elérhető.

 

Kecskemét percről percre

Élő adás