2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Házszentelés a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál - videóval

Vízkereszt ünnepén a legismertebb szokás a házak szentelése. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportjánál évek óta hagyomány a helyiségek megáldása.

A vízkereszt ünnepéhez kapcsolódó hagyományhoz híven január 13-án áldották meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Regionális Központjának helyiségeit. Dr. Jeney Gábor atya imádkozott békéért és áldásért. A központban már hagyománnyá vált az intézmény helyiségeinek megszentelése. A szeretetszolgálat vezetői, munkatársai és önkéntesei közös imádságon vettek részt, majd dr. Jeney Gábor plébános kérte Isten áldását, békéjét a házra és a benne dolgozókra, ellátottakra.  

Az atya megáldotta és szenteltvízzel meghintette a közösségi tereket, az irodákat, a nappali melegedőt, és a családosok átmeneti otthonának különböző helyiségeit, beleértve a folyosókat, a konyhákat és a raktárhelyiséget is, majd felírta az ajtók szemöldökfáira az évszámot és - népi értelmezés szerint - a Háromkirályok nevének (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) kezdőbetűit.

Házainkra, tereinkre azért kérünk évről évre áldást, fel is jegyezve azt, hogy az év minden napján, amikor a feliratra nézünk, érezzük és tudjuk, hogy az Isten kegyelme, szeretete velünk van.

Élő adás