2019. Július 16. Kedd  Valter

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kecskemétre látogat Ferenc pápa követe

Május 26-án Kecskemétre érkezik Michael August Blume, Magyarország apostoli nunciusa - jelentette be minap kalocsai sajtótájékoztatóján dr. Bábel Balázs érsek.

- A programot illetően abban állapodtunk meg, hogy május 26. napján, vasárnap a kecskeméti Nagytemplomban együtt szolgáltatjuk ki a bérmálás szentségét közel száz fiatal részére. Nuncius úr - a korábbi hagyományoktól eltérően - magyar nyelven fog beszélni. Az ünnepi eseményt követően pedig a Wojtyla Barátság Központba vezet útja, ahol a népkonyha gondozottjainak társaságában tájékozódik a szociális intézmény mindennapi életéről - közölte a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye feje.

Michael August Blume nagymamája hajdanán egy Győr melletti faluból költözött az Egyesült Államokba. Időközben megözvegyült, később ismét férjhez ment. Az apostoli nuncius édesanyja már kint született, amerikai apa gyermekeként. A magyar nyelv és kultúra átvétele nem bizonyult könnyűnek a számára, bizonyos ételek ízvilágán kívül neki ugyanis csak emlékfoszlányok maradtak fenn velünk kapcsolatban. Azonban a becsületére váljék, hogy szorgalmasan tanulja a nyelvünket és ragaszkodik a használatához - fűzte hozzá az érsek.

Kecskemét percről percre

Élő adás