2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Két kecskeméti pedagógus is érseki kitüntetést kapott

Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek atya Kunszt József díjjal tüntette ki Nagy Attila piarista házfőnök urat, úgy is, mint a Piarista Iskolát korábban 10 évig vezető igazgatót és Papp Zsoltot, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatóját.

A díjat érsek úr 2001-ben alapította az oktatás, kultúra, közművelődés terén jelentős tevékenységet kifejtő elődje emlékére. A díjat minden évben három pedagógusnak ítéli oda: egyet a főegyházmegye által fenntartott oktatási intézmények, egyet az egyházmegyében működő szerzetesrend által fenntartott intézmények, egyet pedig egy kalocsai nem egyházi intézmény pedagógusának.

Idén a május 16-i rendezvényen

  • a Kalocsai nem egyházi iskolák pedagógusai közül Benke Mónika Veronika, a Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje Kunszt utcai Tagóvodája tagóvoda-vezetője;
  • a szerzetesi intézmények közül Nagy Attila piarista szerzetes, házfőnök;
  • az egyházmegyei iskolákból Papp Zsolt, a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatója kapta a kitüntetést.

A megjelenteket Dr. Bábel Balázs érsek úr, majd Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntötte. A díjazottakat Dr. Tóth-Kovács Ádám, Kalocsa aljegyzője, Mikulás Domonkos, a Piarista Iskola Igazgatója és Tóthné Vámos Edit, a Szent Imre iskola igazgatóhelyettese méltatta. Az ünnepi műsort a kecskeméti Szent Imre Katolikus Általános Iskola diákjai adták.

Élő adás