2018. November 21. Szerda  Olivér

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Lelkészavatás Kecskeméten

Kondor Péter, a Déli Evangélikus Egyházkerület új püspöke első kecskeméti látogatása alkalmából szombaton ünnepi istentisztelet keretében avatta lelkésszé Endreffy Mátét. 

A liturgiában dr. Varga Gyöngyi, az Evangélikus Hittudományi Egyetem docense és Kis János a helyi gyülekezet igazgató lelkésze vett részt, a Confirmát (megerősítő lelkészi áldást) pedig további 11 lelkipásztor énekelte.

„Titokzatos az út, amely előtted áll. Csodálatos a hivatás, nincs hozzá fogható, de sok meglepetés érhet. Nem azt kívánom, hogy minél többet láss előre, hanem hogy az Isten által készített egyenes úton járj!”

– kezdte a püspök az igehirdetését, melynek alapigéje így hangzott: „Az igaz ember ösvénye egyenes. Te egyengeted az igaz ember útját.” (Ézsaiás könyve 26,7) A püspök kitért arra is, hogy ki az igaz ember: az Isten előtt meghódolt, bűnbánó, kegyelmet nyert ember, akinek van két meghajtott térde, két összekulcsolt keze és Megváltója. A záró imádságot az immár lelkésszé szentelt Endreffy Máté mondta.

A békéscsabai származású fiatalember, akinek felmenői között több lelkész is van, teológiai tanulmányai végeztével gyakorlati évét töltötte Kecskeméten. Az ünnepi istentiszteleten a gyülekezet énekkara is köszöntötte őt énekkel, majd rövid beszédet mondott Radosné Lengyel Anna egyházkerületi felügyelő, dr. Varga Gyöngyi teológiai tanár, Kis János kecskeméti lelkész, aki felolvasta Endreffy Géza budaörsi lelkipásztor levelét is, valamint Homoki Pál soltvadkerti lelkész. Az alkalom szeretetvendégséggel zárult.

Endreffy Máté soltvadkerti iskolalelkészként kezdi meg szolgálatát.

 

Élő adás