2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Süteményt osztottak a Nagytemplom előtt - Videóval

Szeretetvendégségre várta a híveket a Máltai Szeretetszolgálat hétfőn este a Nagytemplom előtt. Nagyboldogasszony napján Bíró László püspök celebrált szentmisét 18 órától, ezután vendégelték meg az embereket a máltais önkéntesek által készített finomságokkal.

Tegnap este teljesen megtelt a Nagytemplom azon az ünnepi misén, amelyet Bíró László nyugalmazott tábori püspök, egykori kalocsa-kecskeméti segédpüspök celebrált Szűz Mária mennybevételének ünnepén. A Máltai Szeretetszolgálatnál több éves hagyomány, hogy munkatársaik és önkénteseik közösen hallgatnak misét Nagyboldogasszony napján, és süteményekkel vendégelik meg a híveket. Így volt ez idén is. A szentmise után a templom előtt felállított asztalokon sütemények várták az embereket a máltaisok jóvoltából.

A szeretetszolgálat következő fontos programja a Hoffman János utcában augusztus 25-én tartandó jótékonysági bazár lesz, melynek keretében tanszerosztást is tartanak a rászorulók részére. Munkatársaik azonban addig sem tétlenkednek: ma éppen a budapesti Sziget fesztivál helyszínén gyűjtötték össze a fesztiválozók által hátrahagyott matracokat, polifoamokat, hálózsákokat és más használható holmikat.

Élő adás