2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Újraindul a Lélektől Lélekig ökumenikus vallási magazinműsor

Újraindul a Lélektől Lélekig ökumenikus vallási magazinműsor április 22-én a Kecskeméti Televízió műsorán. A Lélektől Lélekig magazinban hiánypótló stúdióbeszélgetéseket láthatnak egyházi vezetőkkel és a hitélet meghatározó szereplőivel.

A húsvét hétfőn jelentkező magazinban a történelmi egyházak kecskeméti vezetőivel beszélget majd Varga Mónika a szeretet és áldozat témaköréről. A műsorban utánajár annak is, vajon véletlen-e, hogy a keresztény húsvét és a zsidó tavasz-ünnep, a Pészah egy időszakra esik. Vonható-e analógia a két vallás gondolatmenete között? A Lélektől Lélekig magazinból kiderül az is, miért kiemelten fontos a böjti időszak és a felkészülés az ünnepekre. A húsvétkor újrainduló műsort április 22-én fél nyolctól láthatják a Kecskeméti Televízió műsorán.

Az ünnepi időszakban a Szószék című vallási műsor lesz látható a Kecskeméti TV-n.

Április 19-én Nagypéntek üzenetét Néma Attila, a Szentcsalád Plébánia diakónusa mondja el. Szombaton Dr. Róna Tamás főrabbi, az alföldi régió vezető rabbija Peszáh ünnepét ismerteti meg a nézőkkel. Április 21-én, vasárnap pedig Kuti József, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze mond prédikációt Húsvéthoz kapcsolódóan.

Élő adás