2020. Január 22. Szerda  Vince

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Éjjel is dolgoznak a hókotrók Kecskeméten

Újabb havazás kezdődött Kecskeméten ma délután Az előrejelzések szerint az este folyamán eláll majd a hóesés,éjszaka pedig szakaszosan folytatódik a havazás. Mintegy 8-10 cm vastag hóréteg is kialakulhat.

Apró, sűrű pelyhes hóesés indult el Kecskeméten, ma délután. Az idei második havazás során újabb 10 cm vastag hóréteg alakulhat ki az éjszaka folyamán. Szakaszosan fog esni a hó, amely miatt holnap reggelre nagyon csúszóssá válhatnak az utak. Nehezíti a közlekedést az, hogy az elmúlt napok időjárása után jeges és havas maradt az út. Aki elindul akár gyalog, akár autóval az nagyon óvatosan közlekedjen. 

A Városüzemeltetési Nonprofit Kft. 12 szórókocsival dolgozott a délután folyamán. A sószórást délután három óra körül kezdték meg a szakemberek. Öt óra körül pedig már olyan vastag lett a hóréteg, hogy hótolóval is dolgoztak, elsősorban a Főtéren és a kerékpárutakon. A kézi munkások valószínűleg éjjel egy órakor kezdik majd el a munkát főként a buszmegállók környékén és a gyalogátkelőhelyeken, hogy reggelre minél biztonságosabban közlekedhessenek a kecskemétiek – tájékoztatta szerkesztőségünket Boros Gábor, a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Élő adás