2018. Szeptember 19. Szerda  Vilhelmina

13°C / 28°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Végleg elköszönhetünk a zimankótól

Túlnyomóan felhős, fagyos idő vár még ránk a hétvégén, azonban a következő napokban, hetekben szép lassan megérkezik a tavasz - de legalábbis az extrém hidegnek búcsút inthetünk.

Szombaton kora estétől délnyugaton ismét szállingózhat a hó. Északkeleten megélénkülhet az északias szél. Délután -5, 0 fokot mérhetünk és megszűnik a fronthatás.

Vasárnap már szárazabb, többfelé naposabb idő ígérkezik. Hószállingózás eleinte délen és a Dunántúli-középhegység területén fordulhat még elő. Délkeleten élénk lehet az északkeleti szél. Hajnalban -14, -4, napközben -4, +1 fok várható. 

Hétfőn még fagyos lesz a reggel, de napközben már -1, +4 fokra van kilátás. Pár órára szinte mindenütt kisüt a nap, változóan, erősen felhős idő valószínű. Késő délutántól délnyugatra, nyugatra kisebb havazás érkezhet.

Kedd hajnalig többfelé várható vegyes halmazállapotú csapadék. Havazás, ónos eső, majd napközben havas eső, eső egyaránt előfordulhat. Többfelé megélénkülhet a délkeleti szél. 0-5 fokig emelkedik a hőmérséklet. Szerdán néhol még kisebb eső, a hegyekben havas eső előfordulhat, délután viszont már 3-9 fokos maximumokat mérhetünk.

Élő adás