2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Jelentős az árcsökkenés a kecskeméti ingatlanpiacon

Jelentős árzuhanás érezhető a kétszobás átlagos, vagy rosszabb minőségű lakások piacán Kecskeméten. Hullámzó kereslet és stagnáló vagy lefelé mozduló árak jellemzik szinte a teljes helyi ingatlanpiacot. A mérvadó tendenciáknak igyekezett ma utánajárni a Kecskeméti Televízió.

Ismét folyamatosan tudnak dolgozni az ingatlan értékesítők. Bár a tavaszi járványügyi intézkedések miatt az eladások száma szinte nullára csökkent, a vásárlók visszatértek júniusra. A 2020-as évre a hullámzó érdeklődés jellemző.

Németh László, a Duna House ingatlanközvetítő hálózat kecskeméti franchisetulajdonosa a piac érdekes átrendeződéseire hívta fel a figyelmet. Válogatnak a vevők és sokszor kivárnak. Az egy-két szobás átlagos, vagy rosszabb minőségű ingatlanok átlag piaci ára jelentősen, 11-13 %-al csökkent.

-A tizennyolc millió forint körüli ingatlanoknál, másfél két millió forintos árcsökkenés volt tapasztalható. Hogy ez meddig tart még, azt nem tudjuk- mondta a Kecskeméti Televíziónak Németh László, a Duna House ingatlanközvetítő hálózat, franchisetulajdonosa.

A szakember szerint a többi ingatlantípus esetében nemigen érezhető komoly változás az árakban. A családi házak továbbra is keresettek Kecskeméten és a vonzáskörzetben. Úgy tűnik az albérlők a mostani időszak nagy nyertesei. Hiszen most akár 30%-kal olcsóbban is lehet bérleményhez jutni.

További részletek a Kecskeméti Televízió híradójában:

 

Élő adás