2018. Szeptember 20. Csütörtök  Friderika

14°C / 29°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A szén-monoxid érzékelő mentette meg a család életét

A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia szerdán este Kecskeméten, egy Szigliget utcai családi házban.

Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 3 műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Az út menti árokba borult egy napraforgót szállító teherautó pótkocsija a Katymár és Bácsborsód közötti úton, szerda délután. A balesetben nem sérült meg senki. A bácsalmási önkormányzati és a katymári önkéntes tűzoltók a forgalmi akadályt megszüntették, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szerdán este jelzett a szén-monoxid-érzékelő Kecskeméten, egy Szigliget utcai családi házban. A kecskeméti hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a lakás több pontján, és megállapították mérgező gáz jelenlétét a levegőben, értesítették a gázszolgáltató szakemberét. A lakók lélekjelenlétének és az érzékelő meglétének köszönhetően nem történt tragédia, a lakók nem szenvedtek mérgezést.

Szerdán egy esetben kérték a tűzoltók segítségét lakásba történő behatoláshoz.

Forrás: bacs.katasztrofavedelem.hu

 

Élő adás