2020. Szeptember 22. Kedd  Móric

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Durva vihar csapott le az éjjel (videóval)

​Fákat csavart ki, elektromos vezetékeket szakított el a szél az éjjel érkező viharban.

Az éjszakai órákban újabb, erős széllel és villámlással kísért, intenzív zivatarok érték el hazánkat. Leginkább Bács-Kiskun, Fejér, Heves és Pest megyét, valamint a fővárost érintette a rendkívüli időjárás, amelynek következtében fákat csavart ki, és elektromos vezetékeket tépázott meg a szél.

Bács-Kiskun megye területén az éjjel átvonuló viharral kapcsolatosan több mint hatvan esetben avatkoztak be a tűzoltók, kora reggelig, a vihar okozta károk felszámolásánál. A megye több pontján a szél fákat csavart ki, nagy méretű faágakat szakított le, amelyek úttestre, parkoló autókra, vezetékekre, épületekre dőltek.

A tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a veszélyt jelentő fákat, a munkálatokat folyamatosan végezték, amint felszámoltak egy káreseményt, azonnal indultak a következő címre. A műveletirányítási ügyeletre, valamint a káresetek felszámolása során nem érkezett információ személyi sérülésről - tudtuk meg Kovács Andreától, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferensétől.

Kecskeméten fákat tört ki a viharos szél, több helyen sérült meg az elektromos vezeték. Információink szerint Hetényegyházán jelenleg sincs áram. - Eszméletlen vihar volt, kinyitotta és csapkodta a nagykaput. Hajnalban mindenhol szóltak a riasztók, tele az udvar levéllel - írta egy hetényi olvasónk, de arról is hírt kaptunk, hogy a Halasi úti Kiskertvárosban sem állt még helyre az áramszolgáltatás.

 

Élő adás