2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kigyulladt egy garázs a Szimferopol téren

Eloltották azt a tüzet, amely ma este keletkezett Kecskemét belvárosában a Szimferopol tér 17. számú társasházában. Egy garázs gyulladt ki, amelynek következtében mintegy 30 lakónak kellett elhagynia otthonát. A tűz keletkezésének helyéről a helyiségből előkerült egy vadászfegyver, de valószínűleg lőszerek is lehettek a közelében, feltehetően ezek felrobbanását hallhatták a közelben élők.

Teljes terjedelmében égett egy garázs Kecskeméten, a Szimferopol téren, egy tizenöt lakásos társasház alsó szintjén csütörtökön este. Az ott élőknek el kellett hagyniuk az épületet.

A város hivatásos tűzoltói a lángokat két vízsugárral, rövid időn belül eloltották. A rajok az utómunkálatokat végzik, hőkamerával átvizsgálják az épületet, és kiszellőztetik a füsttel telítődött részeket. Helyszíni tudósítónk megtudta, hogy a tűz miatt több mint 30 lakónak kellett elhagynia otthonát. Egy főt kellett kórházba szállítani kivizsgálásra. 

Az épületben elzárták a gázt, de nem működik a szennyvízelvezetés sem, mivel megsérült egy csővezeték. A tűz oka egyelőre ismeretlen. Abban a garázsban ahol felcsaptak a lángok volt egy személygépkocsi, amit még időben kitudtak hozni. De ebből a helyiségből előkerült egy vadászfegyver is. Valószínűleg lőszerek is lehettek a közelében, feltehetően ezek felrobbanását hallhatták a közelben élők.

Bár a kataszrófavédelem nem javasolta, a lakók egy része már visszament otthonába, de vonnak akik rokonoknál töltik az éjszakát.

Élő adás