2022. Szeptember 24. Szombat  Gellért

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Kadafalvi Napok: 150 gyereket emeltek a magasba!

Immáron 4. alkalommal rendezték meg Kecskeméten a Gyereket a magasba! országos gyermekemelést, ezúttal a Kadafalvi Napokon. Az eseményt a Három Királyfi Három Királylány mozgalom hívta életre, hogy felhívják a figyelmet a gyermekvállalás fontosságára.

2022.09.24. 15:58

Kardos Zsolt hadnagy fotóját beválasztották az idei Csillag-képek kiállításra

Kardos Zsolt hadnagy, falconos műszaki kollégánk fotóját beválasztották az idei Csillag-képek kiállításra - adta hírül Facebook-oldalán az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.

2022.09.24. 11:07

Közel 70 autóból álló konvojjal tüntettek Kecskeméten a gépjárművezető oktatók

Demonstrációt tartottak a gépjárművezető szakoktatók csütörtök este Kecskeméten. Szombathely és a Szeged után, egy napon a Tolna, Somogy és Zala megyei tüntetéssel rendezték meg a hírös városban az eseményt, melyen szinte az összes helyi autósiskola részt vett. Mintegy 70 gépjárműből álló konvojjal hívták fel a figyelmet arra, hogy a jogosítvány megszerzése hamarosan a megfizethetetlen kategóriába fog tartozni.

2022.09.23. 19:34

Így küzd Kecskemét az Alzheimer ellen - Videóval

Tegnap, az Alzheimer-kór elleni küzdelem világnapján Kecskeméten közös sétával, kóruselőadással és szenior örömtánccal hívták fel a figyelmet a drasztikusan terjedő betegség veszélyeire és megelőzésének fontosságára. Este a KTV stúdiójában vendégünk volt Engert Jakabné alpolgármester és dr. Pataki Mariann, az ESZII vezetője. Nézze meg összeállításunkat a világnap kecskeméti eseményeiről, és tudjon meg többet az Alzheimer-kórról és a demenciáról!

2022.09.22. 20:15

Térségi Nagy Koccintásra hív a XVI. Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

Szeptember 30. és október 2. között tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet – Aranyhomok Portéka Vásárt Kecskemét főterén, a Hírös Forrás szökőkútnál.

2022.09.22. 09:18

Alzheimer-világnap: Engert Jakabné és dr. Pataki Mariann volt a vendégünk

Ma van az Alzheimer-kór világnapja, szeptember pedig az Alzheimer világhónapja. Kecskeméten sétával, flashmobbal hívták fel a figyelmet a betegségre, tévhitekre és a betegek életkörülményeinek javítására. A fejlett társadalmak elöregedése miatt egyre többen szenvednek demenciában, Alzheimer-betegségben. A témában Engert Jakabné alpolgármester és dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának (ESZII) vezetője volt a vendégünk a KTV ma esti Kiemelő című műsorában.

2022.09.21. 21:08

Alzheimer-séta Kecskeméten a megelőzésért és összefogásért - VIDEÓVAL

Az Alzheimer-kór drasztikus terjedésére és a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet a szerda délután Kecskemét belvárosában megtartott Alzheimer-séta. A Piaristák teréről induló menet az Arany János utcán át jutott el a Városházához, ahol kórus-előadást és örömtánc-bemutatót élvezhettek az érdeklődők.

2022.09.21. 20:16

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!

2022.09.21. 19:09

Az Epipen injekcióról tanulhattak az óvónők

Az Epipen oldatos vakcináról tartottak oktatást pénteken a Hírös Agórában. Az anafilaxiás sokkot elszenvedő gyerekeken segítő vakcinák napokon belül megérkeznek az óvodákba.

2022.09.16. 14:23

Második fázisába lépett a Katona Gimnázium új sportcsarnokának építése - Videóval

Látványosan épül a Katona József Gimnázium új tornaterme. A sportcsarnok mind az intézmény, mind Kecskemét életében fontos szerepet tölt majd be. A munkálatokat csütörtök délelőtt Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is megtekintette.

2022.09.15. 14:05

Élő adás