2022. December 7. Szerda  Ambrus

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Civil szervezetek összefogásával érkezett a Mikulás Hetényegyházára

A programról és a csomagokról idén is a Móricz Zsigmond Közművelődési Alapítvány gondoskodott, a Nagyszakállúval is ők vették fel a kapcsolatot. A Hetényegyházi Közösségi Ház téli időszakra való bezárása miatt azonban a szokásos helyen nem várhatták a Mikulást a gyerekek, így esett a választás a településrész központjára, ahová a Hetényegyházi Városrész Szépítő Egyesület csodaszép lovasszános, szarvasos térinstallációt készített, tujákkal erdei, karácsonyfával ünnepi hangulatot varázsolva a térre.

2022.12.04. 20:35

Utcai összejövetellel ünnepelték az új útszakaszt Katonatelepen

Az Irsai Olivér, az azt átkötő Jegenyefa, és a Vadalma utca kapott szilárd burkolatot az elmúlt hetekben Katonatelepen. Nagyjából 500 méter szakasz újult meg a városrészben, amelyet vasárnap adtak át a forgalom számára, és ma vehették birtokba az ott élők. Ennek örömére az érintett családok jó hangulatú utcai összejövetelt szerveztek.

2022.12.04. 19:42

Táblát avattak Slavko Truntic kungfu-mester emlékére Katonatelepen

Táblát avattak az idén elhunyt horvát Wing Tsun kungfu-mesternek, Slavko Trunticnak, az EEWTO Kelet-Európai Wing Tsun Szövetség alapítójának emlékére vasárnap délelőtt a katonatelepi Mathiász János Általános Iskolánál. A megyei önkormányzat és a Magyar Wing Tsun Egyesület által állított emléktábla azt hirdeti, hogy Slavko Truntic 1989-ben Katonatelepen rakta le a Wing Tsun kungfu alapjait.

2022.12.04. 13:45

Csőtörés miatt lezárták a Hosszú utcát

Csőtörés történt vasárnap reggel a Hosszú utcában. Az utcát lezárták, a BÁCSVÍZ szakemberei megkezdték a hiba elhárítását.

2022.12.04. 10:41

Őshonos fákat ültettek a hunyadivárosi Herman Ottó parkban

Három őshonos fát ültettek el a hunyadivárosi Herman Ottó parkban december 2-án, péntek délután, a faültetést lelkes önkéntes csapat segítette - osztotta meg Facebook-oldalán Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője.

2022.12.04. 09:13

Pro Sanitate-díjat kapott dr. Kiss Zsolt aneszteziológus főorvos

Az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül, Batthyány-Strattmann László születésnapja alkalmából Pro Sanitate-díjat adományozott dr. Kiss Zsolt aneszteziológus főorvosnak, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya munkatársának dr. Pintér Sándor belügyminiszter - közölte Facebook-oldalán a megyei kórház szombaton.

2022.12.03. 13:48

Érdemes-e időben bevásárolni az ünnepekre?

A karácsony közeledtével sokan igyekeznek előre gondoskodni az ünnepi menü hozzávalóiról. A húsáru, hasonlóan a többi élelmiszerhez, jelentősen drágult. Stábunk utánajárt, milyen a kereslet, és lehet-e spórolni, ha időben vásárolunk.

2022.12.03. 09:19

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!

2022.11.30. 18:56

December 6-án a Kecskeméti Fürdőbe látogat a Mikulás

December 6-án, kedden a Kecskeméti Fürdőbe látogat a Mikulás, aki szaloncukorral kedveskedik majd a vendégeknek reggel 7.00 órától egészen 17.00 óráig.

2022.11.30. 18:41

Nemcsik Mátyás: „Bodrozsán színt vallott”

"Bodrozsán Alexandra színt vallott, világossá tette, hogy ahogyan eddig is, most is a DK-s Gyurcsány Ferencet szolgálja" - ezt Nemcsik Mátyás fideszes önkormányzati képviselő mondta Bodrozsán Alexandra coming outjáról. A baloldali politikus kedden jelentette be Facebook-oldalán, hogy 6 év után kilép a Momentumból és a Demokratikus Koalíció közösségében folytatja munkáját. A témában meg szerettük volna szólítani Bodrozsán Alexandrát, azonban a baloldali politikus nem adott interjút a Kecskeméti Televíziónak.

2022.11.30. 16:21

Élő adás