2019. Június 20. Csütörtök  Rafael

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

KAFF2019 - Műhelyfoglalkozásokra várták a kicsiket

Animációs filmrendezők tartottak műhelyfoglalkozásokat gyerekeknek ma délelőtt a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként. A kreatív workshopok célja, hogy a fiatalság belekóstolhasson az animációkészítésbe, és ne csak befogadóként, hanem az alkotó folyamat részeként is jelen legyen a fesztiválon.

2019.06.19. 19:47

Mentorokat és mentoráltakat toboroztak az Iparkamarában

Mentorokat és mentoráltakat toboroztak szerdán a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány azért szervezte meg az eseményt, hogy a résztvevőknek bemutassák a projektjüket. A főtéma a Kis- és középvállalkozási szektor hatékonyságának növelése volt.

2019.06.19. 19:02

Megnyitotta kapuit a népmese játszótér

Megnyitotta kapuit Kecskemét meseországa a Hankovszky ligetben. A népmese játszótér hónapok óta hatalmas gonddal készült és bátran kijelenthetjük, hogy a hírös város egyik legszebb és legizgalmasabb tere nyílt meg a családok előtt.

2019.06.19. 18:10

Újabb térfigyelő kamerák kerülhetnek ki Kecskemétre

Két új területre kerülhet térfelügyeleti kamerarendszer a jövőben.  A népmese játszótér, az Apponyi Albert tér - Hosszú u. - Hoffmann János u. térségének lakói örülhetnek, amennyiben a csütörtöki közgyűlés kedvezően dönt. A harmadik tervezett helyszínre a rendőrség kamera helyett traffipaxos kitelepüléseket vállalna.

2019.06.17. 18:11

Bolyaisok Dél-Lengyelországban – magyar történelmi emlékek látogatása

A lengyel-magyar barátság eszméjének, a két ország számos történelmi kapcsolatának megismerése volt a célja annak a pályázatnak, amelyet a Wacław Felczak Alapítvány (https://wfa.hu) hirdetett meg magyarországi középiskolák számára. A Bolyai János Gimnázium 10.B osztályának történelemtanára és osztályfőnöke sikeresen pályáztak az Alapítványhoz, ez tette lehetővé június elején az osztály emlékezetes kirándulását Dél-Lengyelországban.

2019.06.17. 17:24

Margaréta buszforduló és körforgalom: 19-én két irányt lezárnak!

2019.június 19. hajnaltól elkezdődik a forgalomterelés II. üteme a Margaréta buszforduló és körforgalom építése kapcsán. A Máriahegy felé vezető utat és a Károly Róbert körutat lezárják a forgalom elől.

2019.06.17. 15:17

Nem szállhattak fel a szúnyogirtó gépek

Úgy volt hogy ma (hétfőn) este szállnak fel a szúnyoggyérítéssel megbízott Szemp-Air Kft. gépei , amennyiben megfelelőek az időjárási körülmények. Sajnos azonban a szél miatt nem indulhattak el. Keddre és szerdára jelöltek ki tartaléknapokat arra az esetre, ha ma nem sikerülne elvégezni a munkát.

2019.06.17. 13:41

Hetedszer is focitornával köszöntötték Danyi Józsefet

Hetedik alkalommal rendezték meg június 15-én, szombaton a Danyi-MFSC Labdarúgó Kupát a Kecskeméti Főiskola homokbányai kollégiumának műfüves pályáján. A hat éve hagyományteremtő szándékkal útjára indított programon egykori focista hallgatói közül közel harmincan köszöntötték Danyi Józsefet, a felsőoktatási intézmény nyugdíjas rektorát. Az esemény szervezői a volt hallgatók közül ezúttal is Patyi Zoltán, Szalay Tibor, Szívós Zoltán és Matuszka Zoltán volt.

2019.06.17. 08:56

A mai után még száz Gyerekfesztivált kívánt dr. Papp Zoltán a hetényieknek

Javában zajlik az első Gyerekfesztivál Hetényben, a Közösségi ház udvarán, melynek színes programjaira a hőség ellenére is százak látogattak el. Az ötletgazda, főszervező, dr. Papp Zoltán mentőtiszt megnyitójában még száz ilyen rendezvényt kívánt a helyi közösségnek. A cikkben a várható programokat is közreadjuk.

2019.06.16. 12:50

Szelektíven, de hogyan?

 

 

2019.06.14. 21:44

Élő adás