2019. Július 16. Kedd  Valter

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

20 éves a SION Nyugdíjasház és Gondozási Központ

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Református Egyházközség SION Nyugdíjasháza ás Gondozási Központja idén októberben. Ebből az alkalomból ünnepségsorozatot szerveztek, melynek egyik eleme a ma (csütörtökön) megtartott szakmai nap volt.

Kecskeméti Református Egyházközség SION Nyugdíjasháza és Gondozási Központja húsz éves születésnapját ünnepli idén. Az ünnepi alkalomból szakmai napot, családi délutánt és a hálaadó istentiszteletet tartottak.
Az első telephely 1998. október 4-én nyílt, majd hamarosan másik kettővel bővült. A fejlesztéseknek köszönhetően összesen 130 lakásban élnek a SION Nyugdíjasháza ás Gondozási Központ gondozottjai, akik számára szociális étkeztetést, 3 idősek klubját, demens idősek nappali ellátását és házi segítségnyújtást végeznek. Az élet mellett az életminőség is fontos, ezért változatos programokat szerveznek számukra, melyeken szívesen látják a városban élő nyugdíjasoknak is.
A nyugdíjasház szolgáltatásain kívül naponta 130 főre szállítanak ebédet Kecskeméten 2 gépkocsival és 40 fő házi gondozását vállalják.

A központ református keresztyén értékrend alapján, a szociális munka eszköztárával végzi szolgálatát. A színvonalat mutatja, hogy munkatársi közösségük kétszer részesült a város elismerésében, dr. Svébisné Juhász Márta igazgatónő pedig Pro Caritate díjat kapott 2017 novemberében Balog Zoltán minisztertől.

Dr. Svébisné Juhász Márta, a Kecskeméti Református Egyházközség SION Nyugdíjasháza és Gondozási Központjának igazgatója köszöntötte a résztvevőket, majd a Pálmácska Óvoda apróságai adtak színes műsort. A közös ima után Varga Nándor református lelkész törtáneti visszatekintésében elmondta, a Református Egyházközség szolgálata kétféle intézményes formában jelenik meg gyülekezetükben. Egyik az oktatás, mely több mint 450 éves múltra tekint vissza, és húsz évvel ezelőtt megjelent a szeretetszolgálat, melynek otthona a három Sion Ház. 

Kecskemét percről percre

Élő adás