2022. Augusztus 15. Hétfő  Mária

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A családok biztonságáért állt ki Kecskemét polgármestere az MJVSZ ülésén

A családok biztonságának szavatolását szorgalmazta Kecskemét polgármestere a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) legutóbbi ülésén Budapesten.

„Rengeteg család él a magyar vidék városaiban. Mi, polgármesterek felelősek vagyunk értük. Tudom, hogy most minden korábbinál fontosabb munka vár ránk. A Megyei Jogú Városok Szövetsége legutóbbi ülésén ezért a kormány képviselői előtt csupa olyan intézkedést szorgalmaztam, amivel szavatolhatjuk a családok biztonságát. Biztonságban lesz a jövőjük!” – írta csütörtöki Facebook-posztjában Szemereyné Pataki Klaudia.

Varga Mihály pénzügyminiszter a városvezetők keddi közgyűlésén elmondta, hogy jövőre 95 milliárd forinttal nő az önkormányzatok állami támogatása, a teljes önkormányzati támogatási keretösszeg így 969 milliárd forint lesz.

Szita Károly kaposvári polgármester, az MJVSZ elnöke jelezte: azt kérték Varga Mihálytól, hogy azok az önkormányzatok, amelyek nem tudják kigazdálkodni a rezsiköltségek emelkedését, számíthassanak a kormány segítségére, és erre garanciát is kaptak a minisztertől.

Szita Károly közölte, hogy a megyei jogú városi rangra emelkedett Esztergom felvételével 24 tagúra bővült a szervezet, illetve hamarosan döntenek Baja felvételéről is.

(Forrás: MTI)

Élő adás