2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Hajléktalanok a fesztiválokon?

A nyári fesztiválokon rendre feltűnnek a tömegben hajléktalanok. Többségük nem zavar senkit jelenlétével, de vannak, akik problémát jelentenek a békésen fesztiválozó tömegnek. Ilyen esetekben a biztonsági szolgálat szakemberei intézkednek.

Szomorú kép, amikor elesett embertársaink az utcán kéregetnek. A nyári főtéri rendezvényeken ez gyakori jelenség, de az is előfordul, hogy éppen az ott felejtett italokból isznak. Ez az általános probléma a Csiperó ideje alatt is fennáll, de a helyzet a fesztiválon segítő önkéntesek szerint nem súlyos.

Természetesen a főtéri fesztiválokon biztonsági szolgálat gondoskodik a fesztiválozók nyugalmáról. Lehetőség szerint a legkevésbé föltűnő módon próbálják a helyzetet kezelni. Többségük viselkedésével nem szokott gond lenni.

 

-Gyakorlatilag szépen, tehát nem kényszerintézkedést alkalmazva, némi rábeszéléssel kijjebb kísérjük a területről, ahol nem zavarja a fesztiválozókat, nem irritálja az ott lévő szórakozni vágyó embereket - árulta el az egyik biztonsági szakember.

A biztonsági szolgálatok együttműködnek a rendőrséggel, akiknek csak akkor kell beavatkozniuk, ha a szolgálat szakemberei nem tudják megoldani a problémát. A rendőrség közleményében megfogalmazta, hogy a kecskeméti rendezvényeken folyamatos az egyenruhás és cilvil ruhás rendőri jelenlét, a helyszínen parancsnok is jelen van, aki koordinálja a beosztott állomány feladatait, és kapcsolatot tart a szervezőkkel. A fesztiválon részt vevők segítséget kérhetnek bármilyen vita, attrocitás esetén, gyermek eltűnése ügyében, vagy ha baleset történik.

 

Élő adás