2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A jó bor reményében szentelték meg a szőlővesszőket – VIDEÓVAL

A jó termés reményében szentelték meg a szőlővesszőket szerda délelőtt a miklóstelepi Dimenzió Borászat birtokán. A Szent Vince-napi hagyományt immár tizenegyedik alkalommal elevenítették fel.

A szőlővesszőket ezúttal - a Kunsági Női Borrend és a Mathiász János Borrend tagjaival, valamint a Wojtyla Barátság Központ önkénteseivel körülvéve - Bajkó Zoltán izsáki plébános áldotta meg. Az atya egyúttal Szent Vince áldozatos életútjára is felhívta a jelenlévők figyelmét. A Magyar Kultúra Napjával egybeeső alkalmon Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kiemelte: január 22-én méltán ünnepelhetjük a bor- és szőlőkultúrát is.

A házigazda borászok idén is bíznak Isten áldásában, a jó időben, hogy a termés jó legyen. Kovácsné Drabant Katalin elmondta: több mint tíz éve ápolják a Szent Vince napi hagyományokat, és ezt a jövőben is folytatni szeretnék.

Az esemény a borházban folytatódott, ahol Tódor Norbert, a Wojtyla munkatársa Szent II. János Pál pápa és a bor kapcsolatáról tartott rövid előadást, dr. Németh Krisztina, a katonatelepi NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet tudományos főmunkatársa pedig a szőlő és a bor 2019-es útjáról osztotta meg tapasztalatait.

A Kecskeméti Televízió szerkesztő-riportere a helyszínről tudósította az eseményeket:

 

Élő adás