2018. Szeptember 21. Péntek  Máté

14°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

"A magyar név megint szép lesz" - Ünnepi megemlékezés a Petőfi szobornál

Szerda délelőtt megemlékezést tartottak Petőfivárosban, a Petőfi parkban, ahol ünnepi műsor keretében Petőfiváros és Felsőszéktó lakói megemlékeztek az idén 170 éves 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről, és megkoszorúzták a forradalom költőjének szobrát.

- 1848. március 15. az a nap, melyre minden magyar büszke határon innen és túl. A márciusi ifjak, Petőfi és kortársai, függetlenséget és szabadságot kívántak a magyar nemzetnek. Büszkeséggel tűzzük fel a nemzeti színű kokárdát, büszkék vagyunk magyarságunkra, hazaszeretetünkre, és a 170 évvel ezelőtti egységes nemzeti érzésre, mely országunk mai szabadságának alapját teremtette meg. Megtisztelő számunkra, hogy városrészünket Petőfiről nevezték el, és az itt kialakított Petőfi parkban a forradalom költőjének szobránál tiszteleghetünk emléke előtt - mondta ünnepi beszédében Kósa József, Petőfiváros és Felsőszéktó önkormányzati képviselője azon az ünnepi eseményen, melyet szerda délelőtt tartottak Petőfivárosban, a Petőfi parkban.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából megrendezett esemélnyen az SOS Gyermekfalu kis diákjai adtak ünnepi műsort, majd a Széktói Nyugiklub, az Aktív Nyugdíjasok Egyesülete és a Petőfivárosi Tanácsadó Testület koszorút helyezett el a Petőfi szobornál.

 

 

Élő adás