2019. Július 24. Szerda  Kinga, Kincső

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A szeptemberi sajtóreggelin a kezdődő útfelújításokról esett legtöbb szó

Hétfőn elindulnak a nagy útépítések Kecskemét több pontján, jelentette be ma reggel a sajtó munkatársainak Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester. A Városháza szerint mivel kivitelezések mind a személygépjármű forgalmat, mint pedig a tömegközlekedést érinti majd, ezért az állampolgároktól türelmet kérnek.

A pénteki sajtóreggelin elsőként mind a Városháza, mind pedig a lakosság számára kellemetlen híresztelés volt napirenden. Az interneten újra terjedő álhír szerint „2,5 millió forintos támogatás igényelhető lakásfelújításra, korszerűsítésre, s mindehhez nem kell mást tenni, mint elmenni az önkormányzathoz és igényelni az összeget.” Persze mindebből semmi nem igaz, ám a Polgármesteri Hivatal tömegével kapja az ingyenes juttatást igénylő leveleket. Az alpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy senki se dőljön be a hazugságoknak.

 

Szeberényi Gyula Tamás bejelentette, hogy hétfőtől nagy útépítési munkák kezdődnek Kecskemét több pontján. A híradónkban már bemutatott Szolnoki út továbbá a Búzakalász utca, Kiskőrösi út, Mindszenti krt, Szent László krt. után megkezdőik a Ceglédi úti óvoda előtt egy leállósáv, valamint a Vízmű utcán a régóta várt kerékpárút építése. A legnagyobb projekt azonban a szintén jövő héten induló Bem utca – Kuruc krt. csomópontjának átépítése. Az első ütem keretében turbó körforgalom kialakításának munkálatai kezdődnek el. Főleg ez utóbbi jelentős forgalomkorlátozással illetve terelésekkel jár majd. Rövid időszakra teljes útzár is lesz, de erre időben felhívják majd a figyelmet. Ami biztos, mostantól kezdve szükség lesz a Kecskeméten közlekedők türelmére és megértésére. 

A KTV híradója után kezdődő Kiemelő magazinban Öveges László főépítész lesz a műsor vendége!

Élő adás