2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

A szoptatás élettani jelentőségeiről tartottak konferenciát

Közel százan vettek részt az első kecskeméti laktációs konferencián ma (pénteken) az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságán. A „PICi kincs születik” elnevezésű rendezvényen különböző témákban tartottak előadást szakemberek.

A konferencia első témája a koraszülött gyermekek születésének, életkezdetének elősegítése volt. Előadások hangoztak el továbbá az igény szerinti szoptatás hosszútávú eléréséről, és a pozitív kommunikáció támogatásának lehetőségeiről a koraszülöttek családjainál. Az eseményen a résztvevők kipróbálhatták, hogy milyen a babahordozás karikás, felcsatolható vagy akár szőtt kendővel. Megtudhatták, milyen jótékony hatása van ennek a fajta a hordozásnak, mint például az erősebb kötelék kialakulása vagy a koraszülött babák testi funkcióinak kiegyensúlyozottabbá válása. A résztvevők megismerkedhettek azzal a magyar vitaminnal is, mely a szoptatás és a terhesség alatt ajánlott, valamint az elektromos mellszívó, mérleg, légzésfigyelő és bébiőr kölcsönzésének lehetőségeivel is.

A konferencia célja az volt, hogy a társszakmákban dolgozó munkatársak korszerű ismereteket kapjanak a laktáció élettanáról, a szoptatás jelentőségéről. Mindemellett pedig lehetőség nyílt a szakmák közötti tudás elmélyítésére, a közös gondolkodásra és az együttműködés megalapozására.

A konferencia két kecskeméti szoptatási tanácsadó – Szabóné Kis Éva és Szabó Béláné – összefogásával valósult meg. A rendezvényhez csatlakozott az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamra is.

Élő adás