2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Adományt kaptak a koraszülöttek

Adománnyal gazdagodott a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány. Június 22-én a főtéri Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzi rendezvény során gyűlt össze az a 100 ezer forint, amit ma adtak át a szervezők.

Adományt adtak át a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványnak. Június 22-én rendezték meg a Főtéren a Nagy Kecskeméti Escuvée és Lagzin belül a menyecsketáncot, amely alatt gyűlt össze a 100 ezer forint.

- Mivel a családok éve 2018, jött az ötlet, hogy a koraszülött osztálynak gyűjtsünk a lagzi alatt és a menyasszonytánc alatt,  én úgy gondolom, hogy jövőre is lesz folytatás, és akkor jóval nagyobb segítséget tudunk a kórháznak biztosítani- mondta Pénzes János, az egyik szervező.

A rendezvényt az önkormányzat is támogatta, és szeretnék, ha hagyománnyá válna ez az esemény. 

- Amikor meghallottam, hogy a család legfontosabb gyümölcsének, a kisgyermekekhez, a koraszülöttekhez fog menni az adomány, akkor úgy gondoltam, hogy ezt támogatni kell, ezért álltam mellé személy szerint én is- mesélte Nemcsik Mátyás, önkormányzati képviselő.

Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött részleg főorvosa pedig elmondta, hogy az összegből az osztály ruhákat és kis takarókat fognak vásárolni, mivel ezek a mosás alkalmával gyorsan elhasználódnak. 

A rendezvény tehát nagyon sikeres volt. Nem csak segíteni tudták a szervezők a koraszülötteket, de a házassági fogadalmat megújító párok országos rekordot állítottak fel, mellyel történelmet írtak a 650 éves város nagykönyvébe: 63 pár mondta ki egyszerre a boldogító igent.

Horváth Andrea, a program szervezője azt is elmondta, remélik, jövőre jóval többen érkeznek majd házasok, új rekordot állíthatnak fel, és még jelentősebb adománnyal fognak tudni segíteni a koraszülötteken.

 

Élő adás