2020. Augusztus 10. Hétfő  Lörinc

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Állj közénk! – Kecskemétre is elért a kamara roadshow-ja

Hazai és nemzetközi versenyekre toboroztak autószerelő, mechatronikus és építőipari tanulókat ma délután a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. Az országos kamara Állj közénk! című országos roadshow-jának célja ugyanis az, hogy megmutassa a diákoknak, milyen nemzetközi sikereket érhetnek el a különböző szakmákban.

Október elején startolt el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett „Állj közénk!” című rendezvénysorozat”, amelynek első állomása egy budapesti pályaválasztási kiállítás volt. A program vidéki helyszíneken folytatódik azzal a céllal, hogy versenyzőket toborozzon a hazai és nemzetközi megmérettetésekre, vagyis a Szakma Sztár Fesztiválra, az EuroSkillsre és a WorldSkillsre. Emellett szeretnék megmutatni a fiataloknak, milyen sikereket érhetnek el szakmájukban. Kecskeméten a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola 150 diákját fogadták két turnusban az eseményen.  

A rendezvényt Vörös-Gubicza Zsanett, az MKIK oktatási-és képzési igazgatója nyitotta meg. Arra buzdította a fiatalokat, hogy próbáljanak ki minél több mindent a kötetlen hangulatú rendezvényen, amelyen Szabyest  volt a sztárvendég műsorvezető.

Ezután dr. Jánosi László, a Szent István Egyetem Mechatronika Tanszékének vezetője beszélt a mechatronika nemzetközi versenyeztetésben betöltött szerepéről.

A szakma egyik fiatal tehetsége is bemutatkozott a fiataloknak. Eljött ugyanis a rendezvényre Sipos Kristóf, aki 2017-es WorldSkills Abu Dhabi kiválósági érmese, valamint a tavalyi EuroSkills Budapest verseny aranyérmese, a Skills Hungary nagykövete.

A WorldSkills verseny értékelési szempontjairól és tapasztalatairól a szárazépítés versenyszám tekintetében Putler Csaba szakértő számolt be a résztvevőknek, akik egy virtuális térben, VR szemüvegen keresztül több szakmában is kipróbálhatták magukat. Emellett a kamara épülete előtt egy Kecskeméten készült Mercedes elektronikáját is szemügyre vehették a gáspáros diákok.

Élő adás