2020. Január 22. Szerda  Vince

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Állkapocstörés ide vagy oda, újra elhívták Ganxstáékat a céges bulira

Elképesztő húzás a kecskeméti Duvenbecktől: a 2015 decemberében botrányba fulladt karácsonyi parti ellenére a most szombati évzáró rendezvényükön újra meglepetésvendégként lépett fel a Kartellel Ganxsta Zolee – aki akkor eltörte az év dolgozójának állkapcsát. A rapper azt mondta a Hírös.hu-nak, nem gondolta, hogy valaha még újra elhívják…

Monumentális partidíszletbe öltözött szombaton a Messzi István Sportcsarnok: a Mercedes-gyár szomszédságába települt német központú logisztikai vállalatcsoport, a Duvenbeck több száz dolgozója ünnepelte a lezárt 2018-as évet. Csakúgy, mint minden esztendő végén.

Csakhogy 2015 decemberében nem úgy lett „ütős” a buli, mint ahogy azt szerették volna. Az év dolgozójának választott alkalmazottat a sztárfelépő Ganxsta Zolee leütötte.

Mint később kiderült, a munkatárs a siker nyomán egyik koccintást a másik után zavarta le a kollégákkal, és hamarosan teljesen elvesztette az önkontrollt. Olyannyira, hogy durván sértegette a színpadon nyomuló Zolee-t, aki leugrott hozzá, kiosztotta, majd amikor már hátat fordított neki, a részeg néző megütötte. Ő pedig fordulásból úgy visszaütött, hogy eltört a vendég állkapcsa. Súlyos sérülés, kórház és hatósági eljárás lett a vége, amit azonban megszüntettek, azzal, hogy a rapper önvédelemből vágott vissza. (Kapcsolódó cikkeink, előzmények az írás végén.)

Azt gondolnánk, hogy a pillanatok alatt országossá dagadt botrány után senkinek nem jutna eszébe újra összehozni Ganxstáékat a Duvenbeck közönségével. Csakhogy a körülmények ismeretében a hatóságok után hamarosan a nagyközönség is feloldozta a bunyó győztesét. Először a „szakma” állt mellé, rapper kollégái minden fórumon elmondták, hogy „keményen meg kell dolgozni azért”, hogy Zolee valakit leüssön. Másrészt maga a súlyos testi sértéssel vádolt sztár is megbánást tanúsított, elismerte, hogy nem neki kellett volna rendeznie ezt az ostoba helyzetet, bocsánatot is kért a sértettől, aki szintén elismerte a saját hibáját.

A cégnél sem a vádaskodás útját választották a helyzet kezelésében. A most szombati partin, ahová meglepetésként hozták el újra a Kartelt és frontemberét, még a fellépés előtt beszéltünk Németh Attilával, a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. ügyvezető igazgatójával. – Három éve hagyományt szerettünk volna teremteni a Kartel fellépésével. Kiváló buli volt, nagy siker, csak sajnos a vége nem alakult jól. De ma már csak egy kellemetlen esetként és nem botrányként emlékezünk arra az estére. Hiszen szerencsére – ha lehet így mondani – mindenki jól jött ki a dologból: a munkatársunk teljesen felépült, Zolee ellen megszüntették az eljárást, az ügyvédeik lerendeztek mindent, kibékültek egymással. Utána még egy rádióreklámot is készítettünk a rapperrel, viccesen „ütős ajánlat” volt az üzenete, s mivel mindenki hallott a dologról, meglehetősen sok sofőr jelentkezett a hirdetésünkre.

Úgy gondoltuk, miért ne hozhatnánk helyre a dolgot azzal, hogy újra elhívjuk őket. Még a sértett kollégánk is támogatta az ötletet

– mondta, miközben felvezetett az előadók öltözőjébe.

Zolee-ék szokás szerint valamilyen sportcsatornát néztek a helyszín számukra elkülönített termében. Amikor Németh Attila odalépett hozzá, hogy válaszolna-e a sajtó kérdéseire, széles mosollyal, készségesen mutatkozott be. Elmondta, nem gondolta volna, hogy valaha még meghívják egy Duvenbeck-buliba, de nagyon örül, hogy így alakult a helyzet. Elismételte, hogy szerencsétlen dolognak tartja, ami történt, és megbánta. Ennek egyébként többször nyomatékot is adott, sajátos stílusával még azt is kilátásba helyezte a balhé után, hogy buddhista tanfolyamon megtanulja, hogyan kell elérni azt, hogy puszival válaszoljon arra, ha valaki pofon vágja. Arra, a kérdésünkre, hogy szóba hozza-e majd a színpadon az előzményeket, nevetve azt mondta, nem tudja, „majd ahogy jön, de mindenképpen csak viccesen”.

Mindenesetre az újabb konfliktusnak igen kevés esélye volt a nagy visszatéréskor, hiszen „ellenfele” nem csak megbékült, de nem is volt jelen a buliban – éppen dolgozott. A többieket pedig a konferanszié humorosan úgy hívta előre, amikor bejelentette az együttest, hogy „a személyes problémáit mindenki hagyja a székén… A színpadon: Ganxsta Zolee és a Kartel!”

 

Korábbi cikkeink:

Ganxsta önvédelemből törte el a logisztikus állkapcsát

A Ganxstát felbosszantó "év dolgozója" ellen is eljárás indulhat?

A kórházban tudta meg, miért ütötte le Ganxsta

Kötözködött az ittas vendég? Ganxsta eltörte az év dolgozójának állkapcsát

Ganxsta Zolee eltörte egy kecskeméti cég alkalmazottjának az állkapcsát

Élő adás