2022. December 5. Hétfő  Vilma

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Alzheimer-séta Kecskeméten a megelőzésért és összefogásért - VIDEÓVAL

Az Alzheimer-kór drasztikus terjedésére és a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet a szerda délután Kecskemét belvárosában megtartott Alzheimer-séta. A Piaristák teréről induló menet az Arany János utcán át jutott el a Városházához, ahol kórus-előadást és örömtánc-bemutatót élvezhettek az érdeklődők.

Az Alzheimer-kór világszerte és Magyarországon is drasztikusan terjed. Erre a szomorú tényre, valamint a megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet a Kecskemét központjában ma, az Alzheimer-kór elleni küzdelem világnapján megrendezett Alzheimer-séta.

A Piaristák terén tartott gyülekező után a népes menet az Arany János utcán át jutott el a főtérre, majd a Városháza elé. A Kossuth-szobornál Engert Jakabné alpolgármester beszélt a megelőzés és a családtagok támogatásának fontosságáról.

A megelőzés két formájából, az éneklésből és a táncból ízelítőt is kaphattak a jelenlévők a Kecskeméti Kodály Zoltán Vegyeskar és a város két szenior örömtánc-csoportja jóvoltából. Maga a séta is a megelőzés fontos formája.

Kecskeméten több program is segíti a demenciával és Alzheimer-kórral élőket, többek között az öt éve útjára indított Alzheimer Café sorozata. A mai esemény végén a résztvevők szív formába álltak, és kezükben az Alzheimert jelképező zöld szalagot lobogtatva mutatták ki egymás iránti támogatásukat.

Az Alzheimer-sétát a Kecskeméti Egészségfejlesztési Iroda (EFI) és vezetője, dr. Bagi Anett szervezte, a menetben részt vett Szamler László önkormányzati képviselő és Ivkovicné Béres Tímea, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia vezetője.

A témával bővebben foglalkoztunk a KTV ma esti Kiemelő című magazinjában, melynek vendége volt Engert Jakabné alpolgármester és dr. Pataki Mariann, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságának vezetője. A mai Alzheimer-sétáról a holnap esti Kiemelőben láthatnak hosszabb összeállítást.

Élő adás