2021. Április 12. Hétfő  Gyula

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Átvállalják a hunyadivárosi Covid-betegek kutyáinak gondozását

A kórházi ápolásra szoruló, kedvenceiket magukra hagyni kényszerülő hunyadivárosi Covid-betegeket segítené a helyi kutyás közösség. Azt mondják, az állatoknak gondját viselik, emiatt senki ne halogassa a szakszerű segítség kérését.

Egy új ember- és állatbarát kezdeményezésről adott számot Pászti András, Hunyadiváros önkormányzati képviselője. Elmondta, büszke a Hunyadis Kutyások Közösségére, melynek tagjai felajánlották a helyi kutyatulajdonosoknak, hogy amennyiben a pandémia miatt kórházi kezelésre lenne szükségük, és a kutyájuk emiatt hirtelen felügyelet, ellátás nélkül maradna, számíthatnak rájuk.

A közösség nevében Kimpián Ildikó azt írta a Facebookon, hogy ilyen okból – saját biztonsága érdekében – senki ne húzza az időt az orvosi, kórházi segítség kérésével.

– A kutyás közösségünk, akik vállalták, hogy segítenek a kutyák ellátásában, itt élnek a városrészben. Elsősorban segítünk a kutyatáp beszerzésben, a kutyák etetésében, itatásában a kutyusok otthonában, addig, amíg a gazdi hazajöhet. Vállaljuk a kutyusok rendszeres sétáltatását, parkban levegőztetését. Sajnos arra nincs lehetőségünk, hogy addig elhozzuk őket, és az otthonunkba fogadjuk, amíg ez a nehéz helyzet tart, de hátha van olyan gazdi, akinek ez hirtelen így is nagy segítséget jelent – fogalmazott Kimpián Ildikó.

Felhívta az érintettek figyelmét, hogy nyugodtan keressék őket a (70) 600 32 43 telefonon vagy a kimpianildiko@gmail.com email-címen.

Élő adás