2021. November 30. Kedd  András, Andor

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Augusztus 20-ai ünnepséget tartottak Kecskeméten - videóval

„A mi feladatunk, hogy lehetőségeink és képességeink szerint úgy éljünk, hogy az családunk, környezetünk, hazánk javát szolgálja.” – mondta Szeberényi Gyula Tamás ma este Kecskeméten. A Szent István-szobornál tartott ünnepségen az alpolgármester hangsúlyozta, "úgy kell élnünk, hogy figyelmünk legyen a másik emberre, igyekezzünk segíteni, támogatni egymást, mert az mindannyiunk életét gazdagítja, erősítve közösségeinket és összetartozásunkat.”

A ma este 6 órakor tartott augusztus 20-ai ünnepségen Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere arról beszélt, hogy az állam születésének napján gondoljunk arra, „hogy mindaz, amit elődeink megőriztek a számunkra, igazi kincs. Kincs, amit a szívünkben őrzünk, kincs, ami identitásunk egyik alapja, kincs, amit hazának hívunk!”. Az alpolgármester beszédének végén leszögezte meg kell őrizzük ezt a kincset, hogy tovább adhassuk gyermekeinknek.

Ezt követően Göbölyös Károly, az Ifjú Gazdák Bács-Kiskun Megyei Gazdakörének alelnöke a Magyar Örökség-díjas, Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programot ismertette.

A Magyarok Kenyere program keretében összegyűjtött búzásból sütött kenyeret dr. Finta József érseki helynök, római katolikus plébános, Kis János evangélikus lelkész és Kuti József református elnöklelkész áldotta meg.

Az ünnepi műsorban közreműködött Keller Dániel, felesége Dénes Emőke és Kiss Nikolett színész hallgató, a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület, valamint a Csűrcsavaró Néptánc Együttes. A rendezvény koszorúzással ért véget.

Az ünnepség után a balatonfüredi Reformkori Hagyományőrzők Társaságának, valamint a Kiskun Huszár és Honvéd Hagyományőr Egyesület tagjainak bemutatóját láthatták a résztvevők.

Élő adás