2018. November 20. Kedd  Jolán

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Az egészségügy helyzetéről értekeztek az Ápolók Napján

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Regionális Ápolási Konferenciát az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából Kecskeméten. A rendezvényen díjazták a szakma legjobbjait is.

A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében ma az ápolókra emlékeztek. A 17. Ápolási Konferencia központi témája ezúttal az egészségügy 21. századi helyzete volt. Pap-Szekeres Anita, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Ápolási igazgatója beszámolt a WHO által kezdeményezett és 2018 februárjában indult „Nursing Now” kampányról, melynek célja az ápolók presztízsének javítása és önbecsülésük erősítése. Mint elhangzott újra megbecsültté és a fiatalok számára is vonzóvá szeretnék tenni ezt a szakmát.

Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója beszédében az ünnep nap történetéről beszélt. Kiderült többek között, hogy világszerte május 12-én tartják az Ápolók Nemzetközi Napját annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. Magyarországról pedig Kossuth Zsuzsanna nevét emelhetjük ki: Ő volt az első ugyanis, aki országos főápolónőként tevékenykedett hazánkban.

Élő adás