2019. Augusztus 19. Hétfő  Huba

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Béremelés lesz a Mercedes-gyárban - Frissítve!

A kecskeméti Mercedes-gyárban december 5-én délben aláírták a szakszervezetek és a cég vezetése az újabb kétéves bérmegállapodást. Előzőleg, 2016-ban is kétéves bérmegállapodást kötöttek - írja a 24.hu.

15:00 Megvan a megállapodás!

A Vasas Szakszervezeti Szövetség közösségi oldalán közölte: országos szinten kiemelkedőnek számító bérfejlesztésre számíthatnak az elkövetkezendő két évben a Mercedes-Benz munkavállalói, akár 35 százalékkal is növekedhet az ott dolgozók alapbére az ideihez képest. Különféle juttatásokat is kapnak az alapbér fejlesztésen felül, mint például a régi dolgozók megbecsülésére létrehozott havi juttatás, a munkába járási költségtérítés növelése, évi egyszeri nyaralási pénz.

Korábban írtuk:

A portál információi szerint a munkáltató eredetileg 13 százalékot akart megadni a jövő évre, ez volt a kiindulás. A dolgozókat képviselő szakszervezetek azonban nem elégedtek meg ennyivel. Úgy tudják, végül abban állapodtak meg, hogy 

2020-ig összesen 32 százalékos emelés lesz, ebből 2019-ben 22 százalékra számíthatnak a dolgozók, a többire pedig a következő évben.

 

Élő adás