2019. Június 18. Kedd  Levente

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Bor, mámor, Lions – jótékonysági borbarangolás a Kecskeméti Szent István Lions Clubbal

Immáron második alkalommal, idén március 23-án rendezték meg a Kecskeméti Szent István Lions Club szervezésében a „Borbarangoló” címmel ismerté vált jótékonysági estet, ahol a résztvevők a színvonalas kulturális műsorpaletta mellett megízlelhették a Kunsági borvidék legkiválóbb nedűit is.

Csakúgy, mint tavaly, idén is a Kelemen László Kamaraszínház adott otthont a nagyszabású rendezvénynek, amelynek bevételét teljes egészében a vakok és gyengén látók támogatására ajánlanak fel a rendezvény szervezői.

A megérkezést és a pezsgős fogadtatást követően Tarjányi Emőke, a Kecskeméti Szent István Lions Club elnöke köszöntötte a vendégeket, aki ezt követően a Mathiász János Borrend kancellárjának, Kisari Istvánnak adta át a szót.

A gálaest folyamán verset mondott Csík Jázmin, a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola tanulója, néptáncbemutatót tartott a Tűzön-Vízen át Néptánc Egyesület, gitározott és énekelt Ficsor Barnabás, táncoltak a Dance for Art Tánciskola növendékei, és végezetül a Katona József Színház színművészei, – Kiss Zoltán és Dobó Enikő – is színpadra léptek előadásukkal.

Tarjányi Emőke, a Kecskeméti Szent István Lions Club elnöke, valamint az est házigazdája elmondta, hogy tavaly mintegy 500.000 forint összegű támogatás gyűlt össze a Borbarangoló kultúrest folyamán:

„Megközelítőleg 110 fő vesz ma részt az eseményen, hogy ezt a nemes célt támogatva ők is hozzájáruljanak a vakok és a gyengén látók támogatásához. Nagyon örülünk a teltháznak, hiszen ezáltal mozgalmunk másik fő prioritása, a kultúra és a fiatal tehetségek felkarolása is előtérbe kerül.”

A Lions-mozgalom egyébként évek óta elkötelezetten cselekszik a látáskárosodás megakadályozásának érdekében. Ezen kockázatokat preventív szűrések segítségével kívánják megelőzni. A jövőben diabétesz-szűrésekkel is gazdagítanák tevékenységüket.

 

Élő adás