2018. Október 20. Szombat  Vendel

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Család-és KarrierPONT nyitotta meg kapuit Kecskeméten

Megnyitotta kapuit Kecskeméten a Család-és KarrierPONT, amely egyszerre segíti majd a családi élet szereplőit és a munkáltatókat. A hivatalos megnyitó ünnepség utáni Fagylalt party-n a város frissen végzett szupernagyijai szórakoztatták a gyerekeket, amíg a szülők a tanácsadókkal beszélgettek.

Fagyi partyval és játszóházzal várták ma délután a családokat a Reile Géza utcán. A Család- és KarrierPONT munkatársai meghívására a gyermekeket Kecskemét frissen végzett szupernagyijai bábműsorral, retro ügyességi játékokkal és kreatív foglalkozásokkal várták. Amíg a legkisebbek szórakoztak, szüleik időpontot is egyeztethettek az újonnan nyílt iroda jogi, pszichológiai és mentálhigiénés szaktanácsadóival. 

Hivatalosan ma nyílt meg a kecskeméti Család és karrierpont, amely szolgáltatásaival a nőket és a munkáltatókat segíti majd. Az iroda tanácsadói híd szerepet töltenek majd be a családok és a munka összeegyeztetése érdekében. Az iroda az AIPA Kft és konzorciumi partnere, a Nők a Nemzet Jövöjéért Egyesület Nők a családban és a munkahelyen pályázatának köszönhetően több, mint 173 millió forintos támogatásból működhet. A megnyitón Gaál József alpolgármester mondott köszöntő beszédet.

Engert Jakabné a Nők a nemzet jövőjéért egyesület elnöke és a karrierpont szakmai vezetője mutatta be az újonnan indult pont célkitűzéseit és munkatársait. Kiemelte, hogy folyamatos párbeszédet szeretnének fenntartani a munkáltatókkal, azért hogy mindenki családbarát munkahelyet találhasson. A pont tanácsadói különféle tréningeket szerveznek és ösztönözni fogják a női vállalkozások megalakulását. Szolgáltatásukat pedig meghatározott napokon a Kecskeméti járás összes településére elviszik majd.

Élő adás