2018. Július 21. Szombat  Dániel

19°C / 30°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Családok éve 2018 - Családi Farsangi Kavalkád a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián

Farsangi jelmezes felvonulással és egész napos rendezvénnyel nyitott Kecskeméten a Családok éve programsorozat. A vasárnap kezdődő Házasság Hetével 2018-ban országszerte és a határon túl több mint 300 programmal irányítják rá a figyelmet a házasság, a család fontosságára.

Szombaton tartották a Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémián a Családi Farsangi Kavalkádot, mely a Családok éve első, nyitó rendezvénye volt –egyben a Házasság Hete programsorozathoz is köthető. Az egész napos program ezúttal nem csak a családokat, időseket és gyerekeket szólította meg, hanem a város intézményeit, az itt működő cégeket is, hiszen ők is a részesei annak, hogy összefogással egy család-és gyermekbarát város legyünk.

A programok alapja az volt, hogy több generáció játszhasson együtt és találja meg a közös hangot – természetesen a farsang témakörében. A bábelőadások, kézműves foglalkozások, álarckészítés, jelmezes felvonulás, a táncbemutatók vagy épp a koncertek mind olyan program volt, amivel a teljes családot kívánták megszólítani a szervezők – ezzel is kiemelve a házasság és a család fontosságát. 

 

Kecskemét percről percre

Élő adás