2018. Október 21.   Orsolya

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Csatornázás Felsőszéktón

Rohamosan fejlődik Kecskemét Felsőszéktó városrésze. Az Őszirózsa utcában már elkészült a szennyvízcsatorna beruházása, a Kőrózsa utcában pedig hamarosan elkezdődhet a csatornázás. De a többi utcából is várják a lakossági igényeket. Ezeket később az utcák aszfaltozása követheti.

Csatornázás Felsőszéktón

Dinamikusan fejlődik a Felsőszéktó, ami a legújabb projektnek köszönhetően, egy 10 millió forintos szennyvízátemelőnek köszönhetően akár az összes Csalánosi útra merőleges utcát képes ellátni. A bekötések közül van, ami már elkészült és van, ami hamarosan bekövetkezik.

- 2017-ben az Őszirózsa teljes utcaszakasza, az összes ingatlan bekötésre került szennyvízcsatorna vonatkozásában. Az idei évben, 2018-ban a mellettünk levő Kőrózsa utca ért el odáig, hogy a tervezés és a vízjogi engedélyeztetésen túl vagyunk és a bekötés meg fog valósulni illetve most a lakosság szándékait fürkésszük - mondta Kósa József, a városrész képviselője.

A többi utca esetében a lakossági igények felmérése folyik. Gerincvezeték csak ott épül majd, ahol a tulajdonosok legalább kétharmada szeretne a rendszerre csatlakozni. Az igényeket Kósa Józsefnél a városrész képviselőjénél érdemes jelezni. Az illetékesek gyűjtik a lakosság véleményét, kérelmét, és ha megvan a kétharmad egy-egy szakaszon, elindítják a költségszámítást. Ezt követően lakossági fórumot hívnak össze, melyet a szándéknyilatkozat aláírása követ. A konkrét szerződést megkötésére akkor kerül sor, ha van elegendő bekötési szám a Csalánosi út mentén.

Ha egy utcában megvalósul a kiépítés, akkor az összes érintett ingatlan tulajdonosának viselnie kell a kiépítés lakossági önrészét, amely a teljes beruházás 40%-a. Ez oszlik meg a tulajdonosok között. Minél többen csatlakoznak, az egységnyi terhek annál inkább csökkennek. A projekt nagyobbik részét, vagyis 60%-ot az Önkormányzat biztosítja. A városrész további fejlődése eredményeképpen hamarosan őstermelőknek szánt elárusítóhellyel és három városrészt is összekötő 34-es buszjárattal gazdagodnak a környéken élők.

Élő adás