2020. Február 23.   Alfréd

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Csőtörés a Széchenyi körút – Irinyi utca kereszteződésében

A Széchenyi körút – Irinyi utca kereszteződésében hibaelhárítás miatt ideiglenesen lezárták az Irinyi utca felé vezető 2 sávot, ugyanis csőtörés elhárításán dolgoznak a BÁCSVÍZ Zrt. szakemberei. A munkálatok előreláthatólag csütörtök estig tartanak. 

Csernus-Farkas Krisztián vízhálózat üzemvezető elmondta: – Egy 80 milliméter átmérőjű ivóvíz-vezetéken keletkezett a meghibásodás, a két, Széchenyiváros felé vezető sáv közepén. Ezért kellett lezárni két sávot. A Kecskeméti Közlekedési Központot még tegnap  este értesítettük, amikor a csőtörés történt, a lakosságot pedig a lehető legtöbb platformon tájékoztatták, hogy csütörtök reggel, lehetőség szerint, kerüljék el a csomópontot.

A munkát fél kilenc után kezdték meg. A feltárásnál tartanak, a tervek szerint 13-14 óráig megtörténik a hiba elhárítása, majd ezt követően a szakemberek kötésgyorsítóval és téli adalékkal megkezdik a betonozást. Várhatóan 20-21 órára megszűnhet a forgalomkorlátozás, újra helyreállhat a forgalmi rend a csomópontban.

A vízelzárás az Irinyi utcát érinti a  Széchenyi körút és Szent Imre utca közötti szakaszon. A vízszolgáltatás, ha minden a terv szerint halad, dél körül helyreáll.

A gépjárműforgalmat a Széchenyivárosból kivezető két sávra terelik, emiatt komoly torlódások várhatóak.

 

Élő adás