2020. Február 25. Kedd  Géza

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Diákönkormányzati találkozó a demokratikus képviselet jegyében

DÖK-elnök találkozót tartott a Kecskeméti Ifjúsági Tanács péntek délelőtt a Club Mirage-ban. A Demokratikus képviselet témakörben rendezett eseményen tíz középiskola diák-önkormányzatának vezetősége vett részt.

DÖK-elnökök ötleteivel és észrevételeivel telt meg péntek délelőtt a Club Mirage szórakozóhely a Kecskeméti Ifjúsági Tanács által szervezett találkozón. A tanács célja, hogy a város diáksága által megálmodott terveket Kecskemét önkormányzata felé eljuttassák, és a megvalósításukat is előmozdítsák.

A tervek között a város szórakozóhelyeinek fejlesztése is szerepel. Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke ennek kapcsán kiemelte az új szórakozóhely épülését. Mint mondta, nagy örömmel tölti el, hogy fiataloktól származik az ötlet, és ők is fogják működtetni. Szerinte a város elbír még olyan szórakozóhelyeket, amelyek az egyetemistákat és a fiatal korosztályt szolgálják.

Nemcsik Mátyás szerint egyébként a város önkormányzata és az ifjúság között működik a kommunikáció, de még mindig lehet rajta javítani. Ezért jövőbeli terveik között szerepel, hogy felkeressék a helyi középiskolák igazgatóit és DÖK elnökeit, hogy még rugalmasabb és konstruktívabb megállapodások jöhessenek létre.

Molnár Levente, az Ifjúsági Összefogás elnöke kiemelte, hogy a Demokratikus képviselet címmel meghirdetett összejövetel célja, hogy a középiskolák DÖK elnökei együtt tudjanak dolgozni, és egymást segítve tudjanak előre haladni. Herczeg Loretta, a Kecskeméti SzC Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma DÖK-elnöke szerint az ehhez hasonló események az iskola falain belül is segítenek hatékonyabbá tenni a diákönkormányzat munkáját.

Csősz Alexandra

Élő adás