2018. Szeptember 22. Szombat  Móric

14°C / 20°C

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egekben az albérletárak

Erősen közelít a kecskeméti albérletek ára a fővárosi mércéhez. Az állandó munkaerő-áramlás miatt ugyan megnőtt a kereslet a bérlakás-piacon, a folyamatosan növekvő bérleti díjak még mindig sokak számára ellehetetlenítik a megfelelő lakhatást.

Egekben az albérletárak

Egekbe szökő bérleti díjakkal találkozhatnak a költözni vágyók Kecskeméten. Az átlag kiadó ingatlanok díja természetesen nem közelíti meg a milliós összeget, de sokak számára még így is kivitelezhetetlen a kívánt lakhatás.

Minőség, nyugalom, jó szomszédság és elhelyezkedés, kellemes környezet. Sorolhatnánk tovább is, melyek azok a tényezők, amiket a potenciális ügyfelek egy albérletben keresnek. Azonban ezeknek manapság borsos ára van Kecskeméten, és az ország nagyvárosaiban egyaránt.  Baski Attila, ingatlan értékesítő elmondta, az egy szobás albérletek ára átlagosan havi 60-70 ezer forintnál kezdődik, a nagyobb lakásokért már 80-100 ezer forintot is elkérhetnek, a családi házak esetében pedig ez az összeg a 200 ezer forintot is meghaladja.

- Kecskemét kezd felzárkózni a fővároshoz. Még azért kisebbek a bérleti díjak és a vételi árak is, de azt lehet elmondani, hogy megközelítjük őket, haladunk utánuk rendesen. Körülbelül 70-80 százalékánál járhatunk a bérleti díjakban- mondta az ingatlanértékesítő. 

Az okok pedig egyszerűek. A magas igényt főként a városunkba áramló, bővülő munkaerő eredményezi, de közrejátszik a fiatalság függetlenedési vágya és a befektetések növekvő száma is. Sajnos ez a tendencia előreláthatólag marad a jövőben is, így huzamosabb időn keresztül számíthatunk az irreálisan magas árakra.

 

Kecskemét percről percre

Élő adás