2022. Május 20. Péntek  Bernát, Felícia

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egészségmegőrzés a Kecskeméti Arborétumban

Kifejezetten a felnőttek részére szervezett programot az Egészségfejlesztési Iroda a Kecskeméti Arborétumban, a Mária-kápolna mellett. Szombaton délelőtt tartották meg az európai elhízás elleni napot és a magas vérnyomás világnapját. Az érdeklődőket ingyenes szűrésekkel, tanácsadással, szenior örömtánc-, hatha jóga- és nordic walking-bemutatóval is várták.

Ragyogó napsütésben, a természet lágy ölén tehettek saját egészségükért a kecskemétiek. Az Egészségfejlesztési Iroda ugyanis kitelepült a Kecskeméti Arborétumba. Az európai elhízás elleni nap és a magas vérnyomás világnapja alkalmából ingyenes szűrésekkel, egészséges életmód tanácsadással és testmozgás bemutatókkal készültek.

Az egyik eszköz, amit ki lehetett próbálni, az ún. InBody volt, ami egy testösszetétel analizátor. A segítségével pontos képet kaphatunk a testünkről és arról, hogy min kell változtatnunk az életmódunkban.

Emellett természetesen vérnyomás, vércukor és koleszterin szint mérésre és "mindenmentes" lekvárkóstolásra is volt lehetőség.

Dr. Bagi Anett, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője elmondta: a két világnap nagyon szorosan összekapcsolódik, hiszen a magas vérnyomás nagymértékben növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, az elhízás pedig a magas vérnyomás, cukorbetegség, szívbetegség és a daganatos megbetegedések rizikófaktorát is növeli. Egyre többen küzdenek globálisan a magas vérnyomással. Ráadásul az elmúlt évtizedekben a felnőtteknél háromszorosára, a gyerekeknél pedig tízszeresére nőtt az elhízottak és túlsúlyosak száma. Ezért szeretnék felhívni rendezvényükkel a figyelmet az egészségmegőrzésre és az egészséges életmódra.

Mivel az elhízást főleg az egészséges életmóddal és mozgással lehet megelőzni, több testmozgás programmal is készültek a Mária-kápolna melletti területen. Először az EFI szenior örömtánc-csapata mutatkozott be, amihez a bátrabbak csatlakozhattak, hogy megtanulják a koreográfiát. Ezt követte egy hatha jóga-bemutató, legvégül a nordic walkinggal ismerkedhettek meg a résztvevők, akik az arborétumban egy nagy kört is megtettek a megismert testmozgási módszerrel.

Élő adás