2021. Július 23. Péntek  Lenke

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Egyre több a vendég, de még mindig kevés-videóval

Egy hete nyithattak ki az éttermek beltéri helyei. Az enyhítések jól jöttek a vendéglátó-egységeknek, azonban még mindig kevés a vendég. A tulajdonosok azt mondják, hogy a szezon még nem veszett el teljesen, a belföldi turizmus még helyreállhat.

„Nagyon szeretek idejárni, és annyira örülök, hogy végre megnyitottak a helyek és újra el lehet fogyasztani a kedvenc kávémat és a kedvenc ételeimet” – nyilatkozta a Kecskeméti Televízió stábjának egy étteremvendég. Papp Andrea Pécs mellől érkezett Kecskemétre, immáron harmadik alkalommal járt ezen a kecskeméti vendéglátóhelyen a hétvégén.

Május 18-án nyithattak ki az éttermek belső terei is, azonban a forgalom még mindig kevés.

– Sajnos még azt látjuk, hogy a vendégek nagyon óvatosak. Az idősebb korosztály nem igazán látogatja a vendéglátó-egységeket, inkább fiatalokból, középkorúakból áll a vendégeink döntő része – adott helyzetjelentést Vida József, a Három Gúnár Étterem üzletvezetője.

Az elmúlt hónapok bevételkiesését pótolni teljes mértékben idén már nem lehet. Azonban a több lábon álló komplexum életében nagy az esély arra, hogy visszaálljon a forgalom a régi valójába. Az esküvői szezont illetően közel 50 esküvő volt bejegyezve erre a nyárra, szerencsére csak néhányat mondtak le.

– A többit idén, az év második felétől fogjuk lebonyolítani, tehát nem ment el a párok kedve az esküvő, a lagzi megtartásától. Ennek mi nagyon örülünk, ugyanis nagyon nagy bevételkiesés lett volna számunkra is, ha ezeket a rendezvényeket nem tudnánk megtartani. És a mostani rendeletnek köszönhetően, úgy néz ki, ezek az esküvők megtarthatóak – fogalmazott Vida József.

A belvárosi vendéglátóegység rendezvényházában újraindult a svédasztalos ebédeltetés, de a látogatók még óvatosak. A rendszeresen itt fogyasztó vendégek csupán 70-80 százaléka tért eddig vissza, jelenleg harmad-negyedannyi a bevétel, mint az előző időszakban. De tovább folytatódik a Sunday Lunch, amely során minden vasárnap, szintén a rendezvényházban, számos étel közül válogathatnak a vendégek.

Jó hír, hogy még a járvány előtt a hotel az 57 szobájából 33-at elkezdett felújítani, a munkálatok lassan befejeződnek. A teljes munkavállalói létszám egyébként a járvány kitöréséig 40 fő volt, az újranyitást követően eddig 30 főt már vissza tudtak hívni. A bezárás ideje alatt a dolgozók egy része szabadságra ment, néhányan pedig igénybe vették az álláskeresői járulékot. Alkalmaznak részmunkaidős dolgozókat is, akiket segíteni tudnak az állam által létrehozott munkabérpótló támogatásból. A vezetőség abban bízik, hogy amint megnyílnak a határok, újra megtelnek mind a szobák, mind pedig az asztalok.

Itt nézhető meg a KTV riportja:

Élő adás