2019. Szeptember 19. Csütörtök  Vilhelmina

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Együtt sportoltak a Csaba családért

Gyermekek és felnőttek együtt sportoltak ma (szombaton) a ménteleki Csaba családért a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében. A gyógyíthatatlan betegséggel küzdő szülők két gyermeket nevelnek. Mindennapi életüket jelentősen megkönnyíti majd az a speciális gépjármű, amelyet az E-KECSAP sportnapjából befolyó összeg segítségével megvásárolhatnak.

Koleszárikné Németh Beáta védőnő ötlete nyomán jótékonysági sportnapot szervezett az E-KECSAP a ménteleki Csaba Tibor és családja javára szombaton a Gáspár András Szakgimnázium és Szakközépiskola tornatermében. Szerkesztőségünk is ellátogatott az eseményre, ahol éppen Tapasztó Ági fitball-edzése zajlott. A legkisebb gyermekek és a felnőttek is örömmel vettek részt a mozgásos programban.

Az ötletgazdával a Kecskeméti Televízió péntek esti Kiemelő című magazinműsorában beszélgetett Váradi Kata. 

Az E-KECSAP lelkes védőnője részletesen mesélt a sportnap céljáról és a Csaba családról is.

,,Az édesanya négy éve került kerekesszékbe, négy éve diagnosztizálták nála a betegséget. Ez egy nagyon ritka izomsorvadás. Az édesapa pedig 25 éves kora óta küzd a sclerosis multiplex-szel. Két gyermekük van, egy első osztályba járó és egy hetedik osztályos kisfiú" - mondta Koleszárikné Németh Beáta.

A sportnap bevételével egy nagy utasterű, automata sebváltós autó megvásárlásában szeretné segíteni a családot az E-KECSAP, ugyanis az édesapa - betegségéből adódóan - már csak ilyen típusú autóra tudná meghosszabbítani a jogosítványát. Felesége kerekesszékét pedig könnyedén be lehetne tolni a hátsó utastérbe.

Élő adás