2018. November 19. Hétfő  Erzsébet

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Óriási volt az érdeklődés a Szakmák Éjszakáján

Több száz diák és felnőtt érkezett a Messzi István Sportcsarnokba pénteken délután és este a Szakmák Éjszakájára. A palettára idén is rengeteg szakma került fel, azt sem tudtuk, hová kapjuk a fejünket.

Tank, kamion és tűzoltóautó várja a vendégeket a Szakmák Éjszakáján. A Messzi István Sportcsarnok megtelt vendégekkel, akiknek lehetőségük van például kipróbálni az újraélesztést, az autóvezetői szimulátorokat, az interaktív- és a logikai játékokat. A csarnokban több száz szakma mutatkozik be, olyanok is, amelyekről alig hallani.

Kecskemét összes iskolája felsorakozott annak érdekében, hogy a 12-14 éves korosztály kedvére válogathasson a szakmák között. Délelőtt már sor került egy mini börzére, majd egy állásbörzére, és a napot ezzel a dömpinggel zárják. Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese elmondta: a cél az, hogy népszerűsítsék a szakmákat, leginkább azokat, ahol szakemberhiány van.

Szerinte a 21. században nem úgy kell elképzelni a szakmát, mint a ’90-es években. Mint mondta: „Nem ciki, ha szakmát tanulunk.” Ignácz Bence elárulta, hogy nincs megállás, jövőre is biztosan lesz Szakmák Éjszakája, hogy a diákok ne vaktában vágjanak bele a nagybetűs életbe.

A rendezvényen részt vett Geszti Péter is, akinek számos szakmája van. Ő egy inspiráló előadást tartott a fiataloknak. Arról beszélt, hogyan döntötte el azt, hogy ki akar lenni: 

„Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor  az akartam lenni, ami most vagyok" - idézte slágerét. - Nem feltétlenül egy szakma jelenti az ember életét. A sikernek nem titka, hanem ára van - fogalmazott Geszti Péter a Szakmák Éjszakáján.

Élő adás