2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Életéről mesélt Leviczky Cirill a Wojtyla Házban

Csodás gyógyulások apropóján Isten és ember kapcsolatát firtatta Leviczky Cirill önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója beszélgetőtársával Farkas P. Józseffel, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójával a népkonyha gondozottjainak társaságában. Az interaktív diskurzus résztvevői a szegénypolitika vonatkozásában is hangot adtak véleményüknek. 

Leviczky Cirill a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság elnöke, emellett a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatójaként több száz pedagógus, szakoktató és más egyéb beosztású iskolai alkalmazott munkáltatója. Hívő ember. Lelki otthonát a kecskeméti görögkatolikus közösségben találta meg. Krónikus betegsége kapcsán rávilágított Isten csodatévő, gyógyító erejére, amit – mint kifejtette – gyakorta észre sem veszünk, csak utólag vezet rá minket az Úr a negatív történések értelmére, hasznosságára.

– A rossz uralkodik a világban, a jó pedig szolgál. Éppen ezért a világi hatalmat a jó szolgálatába kell állítani. Az önkormányzati fenntartású szociális intézmények is e küldetéssel jöttek létre. A városrészi keret terhére minden képviselőnek módja nyílik nemes ügyek szolgálatára, egyéni támogatások eszközlésére. Ami engem illet, jómagam személyesen juttatom el adományaimat a rászorulókhoz, illetve adott esetben a Városi Szociális Közalapítvány segítségét kérem nehéz helyzetek orvoslására – mondta Leviczky Cirill.

A beszámolóból az is világossá vált, hogy a jövő évi képviselői keretből az idei „Tesco”-kereszt után további szakrális emlék fog megújulni a Széchenyivárosban.

Élő adás