2020. Június 4. Csütörtök  Bulcsú

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Életmentő Üveg - Üveggyűjtő kampány Kecskeméten.

A DTkH Nonprofit Kft., Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával és segítő közreműködésével az idei év szeptemberében „Életmentő Üveg” néven üveggyűjtő kampányt szervez Kecskeméten.

Hogy mi a kampány célja?

A kampány során szeretnék felhívni a figyelmet a háztartásokban keletkező csomagolóanyagok, kiváltképp az üveghulladék szelektíven történő visszagyűjtésének és hasznosításának fontosságára, melynek alapvető eleme, hogy már egészen kis gyermekkortól tudatosítsuk a társadalom tagjaiban, hogy a környezetünk megóvása közös érdekünk és feladatunk.

A társadalmi szerepvállalás a cég számára profiljából adódóan kiemelt jelentőséggel bír. A cél, hogy a kampány keretében legalább 700 tonna üveghulladék gyűljön össze a városban. A lakosok a háztartásukban felgyülemlett üvegektől megszabadulhatnak, egyúttal támogatják a szelektív hulladék újra hasznosítását.

A DTkH Nonprofit Kft. kezdeményezésének fő támogatói között említhetjük dr. Nagy Andrást, a Kecskeméti Megyei Kórház kardiológus főorvosát (Magyar Nemzeti Szívalapítvány kuratóriumi tagja), aki szakmai tudásával is segíti az „Életmentő Üveg” elnevezésű kampányt.  Az akció keretében a DTkh Nonprofit Kft. 3 db POWERHEART G5 félautomata defibrillátort adományoz, melyeket kecskeméti közintézményekben fognak elhelyezni.

A gyűjtésben résztvevők tehát amellett, hogy megszabadulhatnak az összegyűlt üveghulladéktól, egy életmentő cél megvalósításának is részesei lehetnek.

Ami Önnek hulladék, az másnak életet menthet!

Mi történik az összegyűjtött üveggel?

A kihelyezett gyűjtőedényekből összegyűjtött üvegeket első lépésben megtisztítják. A megtisztítása után a színek szétválogatása következik, ahol három fő színkategóriába válogatják az üveget: színtelen, borostyán (barna) és zöld. Ezután darabokra aprítják, zúzzák az üvegeket. Következő lépésként a válogatóban mágnes segítségével eltávolítják belőle a fémdarabkákat egy speciális technológiával. Végül az üvegdarabokat beolvasztják és formába öntik, azaz újra termékeket készítenek belőle a csomagolóipar számára.

Az üveghulladék anyagában semmit sem változik az újrahasznosítás során, így a folyamat a végtelenségig ismételhető.

Mikor és hol lesz az üveggyűjtés?

2019. szeptember 17-27.

A kampány ideje alatt Kecskeméten, az alábbi 10 db ideiglenesen kijelölt gyűjtőponton lesz lehetőség a feleslegessé vált üveghulladék elhelyezésére.

  •          Szabadság tér - Koháry István krt. felőli sarka
  •          Hunyadiváros: Köztemető parkolója (Béke fasor 71/A)
  •          Műkertváros: Gizella tér
  •          Máriaváros: régi uszoda parkolója - (Olimpia u.)
  •          Hetényegyháza: Művelődési ház előtt - (Posta u.)
  •          Széchenyiváros: Szabadidő központ bejárata mellett - (Nyíri út)
  •          Széchenyiváros: Univer Abc parkolója - (Aradi vértanúk tere)
  •          Széchenyiváros: Spar parkoló - (Március 15. u.)
  •          Belváros: Rendőrség mellett - (Batthyány u. felől)
  •          Villanegyed-Széchenyiváros: református temető – (Szent Imre u.)

 

Tudta, hogy értékes nyereményeket nyerhet, ha Ön is visszahozza már nem használt üvegeit háztartásából?

Legyen részese egy olyan kezdeményezésnek, amely életeket menthet Kecskemét városában. Önnek mi a teendője? Hozza el háztartásában lévő nem használt üvegeit a 10 gyűjtőpont egyikére és játsszon a „Dobj egy selfiet” nyereményjátékunkban! Az Ön feladata csupán annyi, hogy amikor bedobja az üvegeket a gyűjtőedényekbe, készítsen egy selfiet, majd töltse fel weboldalunkra! Eredményhirdetés és nyereményjáték sorsolás a kampány záró rendezvényen 2019. október 4-én 10.00 órakor a Piaccsarnokban (Budai u. 2/a)!

További részleteket a játék szabályzatáról a www.dtkh.hu oldalon olvashat!

Ez a kampány csak akkor lehet igazán sikeres, ha minél szélesebb körben vállalunk szerepet a jó cél érdekében! Legyen mindenki számára fontos környezetünk megóvása és Kecskemét városának fejlődése!

Élő adás