2020. Június 2. Kedd  Anita, Kármen

EUR: --- Ft GBP: --- Ft

Elfogadta a közgyűlés: bővül védőnői hálózat

Az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendeletről szavazott a képviselő testület a februári közgyűlésen csütörtök délelőtt a városházán. A témában mindössze két kérdés hangzott el, mielőtt 22 igennel a testület többsége elfogadta az előterjesztést.

 

Dr. Pataki Mariann vetette az önkormányzat elé, hogy aggályos a kadafalvi védőnői állapot, mert a túlterheltség miatt az ellátás minősége láthatja kárát. Így hamarosan többen segítik majd a kismamákat és családokat a hálózaton belül.

Az Esélyteremtési Bizottság által előterjesztett egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendeletről is szavazott a képviselőtestület a csütörtöki közgyűlésen. A mindössze két elhangzott kérdésre reagálva elhangzott a téma kapcsán, hogy Kecskemét egyáltalán nincs rossz helyzetben az országos átlaghoz képest, mindössze egy háziorvosi praxis nincs betöltve, az idősebb háziorvosok utánpótlását pedig nyugdíjkorhatáros orvosok mediátorként történő bevonásával próbálják megoldani. Ezenfelül ösztöndíjprogramokban is lehet gondolkodni, valamint állami lehetőségek is rendelkezésre állnak majd a praxist vásárolni kívánó orvosoknak, ahol 4 millió forintig támogatást is lehet igényelni.

Szemereyné Pataky Klaudia a tavaszi időszak első közgyűlésén elmondta, a szociális területen ismét nagyot lépett előre Kecskemét, hiszen épp a napokban egyeztetett a Szegedi Egyetemmel, így az utánpótlás kérdését rendezendően a duális hallgatók fogadása is megvalósul a városban.

 

 

Élő adás